香港外流球員討論區(3)

1001 回覆
35 Like 1 Dislike
Tommy chuck
卓耀國三月轉投基亞索,並且出戰了數場友誼賽,每場都有入球,他坦言來季很有信心可以在隊中扮演更重要的角色,並且坦言在歐洲的歲月最大得着是學到球員的競爭心態,他說:「在球隊中,隊友不會覺得自己技不如人,也不會因為失敗而氣餒,這種心態很值得學習,令我明白不可認為自己是亞洲人就不夠其他球員好。」他認為這種永不放棄的競爭心態是高水平賽事的致勝關鍵。
佩帥:即便貴州降級也不會下課
06-08 12:44

昨天,貴州恆豐官方宣佈了佩特雷斯庫執教球隊。佩特雷斯庫近日向羅馬媒體表示,自己與貴州的合同期限為1年半,即便降級自己也不會下課。

佩特雷斯庫表示:“可能是看到了我的履歷,他們認為我可以帶領一支11輪只有4分的球隊保級,他們提供了一份1年半的合同,如果球隊降級,我也能在中甲繼續帶隊1年。我希望球隊1年半後還在中超,因為他們對我非常有信心。”

關於球隊的引援,佩特雷斯庫表示:“奇雲-安德列普利已經接近加盟了,我還想引進中場球員西普里安-迪奇,羅馬尼亞聯賽有很多優秀球員,我只想選擇一起共事過的克盧日的球員,因為他們也曾幫助過我。”
咁佢真係要有表演啦下季, 加咗人工
邊個黎
份人工係香港唔低,但瑞士物價高,唔等洗
買部電腦, 休息時係屋企上下網,打下機, 平時食野自己煮, 得閒加操下,健身+跑步. 少啲四圍去 生活簡單啲應該都儲蓄到既, 捱一兩年啦, 再轉會人工就加ga la. 加油!
仲有進修下意大利文, 過意大利踢波又容易咗
點解我國次次試腳都入咁多波
佢係有料 但係場均多過一球又誇張左
其實國國細個有無申請過既BNO? 手持BNO係歐洲可能走到灰色地帶當歐盟球員, 落班又容易咗
奇雲-安德列普利,好似幾好J
法國籍,踢過象牙海岸兩場u20
tm話main po中堅,可以踢左右閘
最緊要夠快,貴州對中堅唔夠快
https://www.youtube.com/watch?v=pwQjUzJQPfE
我以為kevin de bruyne
應該係冇灰色地帶
切里better
Chiasso個斯洛伐克小國腳俾波幾好
邊個未俾正評
邊個未俾正評

留名
Chiasso係瑞挑最遲一隊開操, 最早個隊大後日就開
以為係米蘭個Poli
心諗做乜尻

卓耀國形容自己初初到埗時是備受歧視的,但立志要在那裏闖出一片天的他說:「我接受這歧視!而我也希望盡快可以歧視他人。」
歧視點都唔會係正確行為
其實大家濫用咗歧視個terms.. 咁你初到貴境, 隊友同你唔熟, 唔知你咩料, 私底下談論係好正常... 你叫邊落班都會係咁架啦講真, 你香港球圈細咪無呢啲問題囉.
true, 呢d唔算歧視
將有港超球員到西班牙隨大連一方集訓兼考察
內文講係內援,唔知邊個呢。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞