有網民於小食店以$13買入「藝術三文治」……

218 回覆
365 Like 14 Dislike
7仔日式麵粉三文治 足料 都係17
駁唔到?
啊,你講緊連鎖店呀嘛,明啦~
重話支持本土,得淡笑
大佬,都唔好咁離譜吖,叫人點再幫襯你?
支持唔等於盲目喎

即係大家質素差唔多,我去幫襯本土店,哩啲叫支持

明知間本土垃圾仲去幫襯,哩啲叫老襯

事實係我去7仔比廿$有找食到足料三文治
你搵連鎖大財團 同 小店本土店 比,一定係前者賣得平,就咁睇新聞相,間嘢個麵包底都好似唔同,我真係唔相信間嘢特登賣到咁貴搵人笨,佢自己生存都成問題,你重要搵連鎖店黎比,笑死人,呢樣咪就係話你地重話支持本土,得淡笑

質素差唔多,價錢差得遠嘅例子大把,例如淘寶,點解香港人咁鐘意呀?因為“質素差唔多”,但賣得平,個個唔理“差少少”嘅質素,一窩蜂走去買,幾時同中國人接軌?所以成日話香港人同中國人一樣真係有的道理

另、睇完你地上面回我個的,特然明白點解香港市場壟斷得咁緊要,原來大型、連鎖、廉價 就得 睇黎我都要改口風,本土店賣得平過7仔,又足料我咪支持lor
重有人信“日式” 就咁寫個日文係上面個的呀嘛
想賣得平過7仔,但又要夠料wo,quality方面最好打得贏連鎖店7仔 如果唔係就唔支持啦
口講咪支持本土平反64lor,要親身支持? 不了
咁貴,不了,連鎖7仔平的
乜撚本土小店使閪撐
一句講哂 個個咁鍾意自由市場
做得掂就留低
呃顧客搞到做唔掂?
理閪你冇錢養你智力障礙妻兒定係全身癌症嘅高堂
三叔 乜今日我生日咩?
搞手只求打個和
呢間嘢啲早餐好難食
佢好似有賣炒米粉
無料無味仲要硬嘅
好似都要十幾蚊一份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞