覺唔覺學校成日叫人自由分組係助長欺凌

124 回覆
1706 Like 61 Dislike
睇你個款都知你毒撚黎
大學project唔一定要同人一組
正常情況係有individual/Group Project畀學生揀
班入面有2個freeride行為又怪 班女寧願拆組都唔願同佢地1組 成班望住佢2個笑到仆街
自己分組可以同Fd一組
大學就話姐,中學都冇就你問題啦
講到唔比你同frd一齊take咁
明明就係自己毒撚又扮到唔係咁

利申 永遠分組都比人揀
痴線 大學咁多唔同堂任你reg,個個一樣興趣?每堂都要有frd一齊讀先reg呀?
唔好假設每個人都係因為毒撚格所以分唔到組啦,根本有大把其他因素
靚女組毒撚組毒女組都唔想想組我
少一個人搞到同咗個freerider一組
叫佢做野做咗d垃圾要人執手尾
另一科搵唔到組員變咗要自己present wtf
你話係咪係
由细到大最驚自由分,入到大學直頭比自由分玩死,成日冇组
Same
「各位同學自由分組!2個2個一組!」
聽親呢句個心都驚一驚
睇樣嘅啫,即使沒料都好,你係靚仔靚女一定有人要
your face your fate
2個一組先正 3個一組一定會做毒撚
屌佢老尾!分親組做咩最後都好似自己做晒咁
最撚憎group project
記得次次上PE堂2個人分組我永遠都係單丁突出黎果個
耐左習慣左就企係人地隔離扮有組
真毒通常都唔會在意呢d野, 譬如沒人同我一組我根本就唔會當係一回事, 反而純綷覺得學校成日要人做埋晒d group project好撚煩
pe堂要同隔離班一齊上
阿sir醒目話唔可以同自己班一組
有剩底單丁既同阿sir一組
結果第2次有個靚仔有型唔同人一組話想同阿sir一組
d人笑足阿sir一年
人多一定會有小圈子架啦,唔係諗住tvb咁大家坐埋一齊咁假下話
呢d人真係唔配做老師,人地得個十一十二歲炸,唔幫人解決問題都算,仲要落井下石。

咩叫個人自己一個跳解決到佢畀人排旣問題咩

分分鐘令到個細佬有陰影,愈來愈怕事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞