LIHKG 汽車偈油討論區

153 回覆
2 Like 2 Dislike
師兄會唔會super c+
用過liqui moly toptec 4200 5w30, motul 300v 5w30&5w40 同埋voltronic C+
liquid moly 就一般表現 不過不失
motul 就幾好不過行到6000-7000公里就立
C+ 表現最好 暫時行左5000多都未覺得佢立
黎緊想換pakelo 想試佢隻krypton racing 0W40/ krypton XT 5W40, 有冇師兄知兩隻邊隻好D同埋元朗有冇得賣呢隻偈油? THX
講漏左隻millers cfs nanodrive 5W40 好過motul 但都係未夠C+ (但係我買o個陣兩隻油都係差唔多價錢), 原先想試super C+ 但賣油間舖話唔抵用同埋冇入貨又懶得搵, 最後打消左個念頭去用
用緊 Castrol Magnetec 外國買5L
on sale 一舊水有找
唔識分好唔好 不過揸落ok就算

不過聽講唔飛車其實用咩都咁上下
最緊要勤換
反而想知點解說明書建議10k km先換一次
快d幫襯佢買架新車掛
全合成嗰d好似頂到10000 km 都未分解
理論上係既
要得分解先換

申: 非賣廣告 (店主與我無關) 純粹一張圖 show 晒 d 靚油圖
大家會係邊到換
知唔知邊道有得1L咁賣?
係呢 我自己就唔會試,除非佢平得過金孚
我去外國d車既forum search,一個post都無
請教下 燒偈油用5W50有無幫助?
自己
燒慢D 但都係會燒 你睇下你本owner's manual 有冇寫行幾多公里燒幾多偈油係正常
其實我想知邊到買機油先唔會買到假貨
x2
但係巴打d油點處理
用緊liqui moly toptec4200
少里數7,8千km 一年換一次都ok
代理網站有
Thx 巴打先!
睇過!唔多覺有寫
X3 求指教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞