[2016傑出電影] 美國隊長3 VS 你的名字

85 回覆
169 Like 159 Dislike
正評左 因為無睇你的名字

上年最抵睇係呢2套
卡通片
Hacksaw Ridge>CA3>你的名字

你的名字真係名過於實

新海誠完勝泡菜同迪士尼
香港人同大陸人一樣,口就屌但骨子裡都係崇日
"明らかに明らかに忘れたくはありませんが、心の声だけが、あなたの名前を叫んでいない、深く愛していました。" 明明愛的至深,明明不想忘記,可是只有心碎的聲音,卻喊不出你的名字。 — 君の名は。

夜色落幕,擁抱的不只是對方,是熟悉,是眷戀,是安心,是依賴,悄悄地心已經不在我胸口,卻也從此離我而去,留下的是想忘卻不敢忘的,是你。
卡通片

典型老一輩思維,一見動畫就覺得係俾細路睇
仲要叫卡通片

新海誠完勝泡菜同迪士尼

你坐左幾耐監,香港而家崇日? 咪玩啦,崇泡菜多過祟日啦,仲有而家香港幾時有屌日本呀,你想講屌人講大陸叫支那?
CA3完全唔好睇
大把好睇過佢
Cp3
你的名字

CA3係好期待又好睇,你的名字係超出期待咁震撼人心

負評咗?
卡通片

典型老一輩思維,一見動畫就覺得係俾細路睇
仲要叫卡通片

動畫電影,ca3都係來自漫畫
投美國巨腸
根本唔使諗
極速正皮左
以前係marvel fans, 但睇完你的名字之後不能自拔
Hacksaw Ridge>CA3>你的名字

你的名字真係名過於實

又唔好咁講,全世界影評同票房都證明咗唔係

新海誠完勝泡菜同迪士尼

你坐左幾耐監,香港而家崇日? 咪玩啦,崇泡菜多過祟日啦,仲有而家香港幾時有屌日本呀,你想講屌人講大陸叫支那?

上榜長係因為呢套戲好多fans翻睇再翻睇,除左你名同屍殺,其他都係hollywood,日本電影呢幾年喺香港都上得多,經常排第3多國家
CA3完全唔好睇
大把好睇過佢

例如呢?
CA3意料之內
君の名は本來唔太睇好,點知
兩套成本差幾多。。。?
Cp3
你的名字

兩套睇過,cp3特效,劇情緊奏,節奏快慢,人設個樣方面完勝。
你的名字劇情普通,播幾次mv又不停重複鏡頭,人設樣衰,卡通人物表情麻麻。
Okay, tiny dude is big now. He's big now.
兩套成本差幾多。。。?

你有睇post就知講緊邊套正D,唔係講緊成本
不過你咁講應該都係負評咗
CA3意料之內
君の名は本來唔太睇好,點知

有留意開日本已經知呢套猛料,話睇完就會有拖拍,會表白/被表白
毒撚留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞