《人中之龍》編劇:我覺得桐生一馬應該還是個處男

113 回覆
242 Like 1 Dislike
因為佢係夜神月
成個人中6啲劇情都好甲硬來
扭曲晒個故事去點生命之詩呢個題
做到出來九唔搭八咁撚樣,好撚失望
之前又話桐生一馬最終章又盛,推出來連神室町個地圖都未撚整好。成個賓館街冠軍街冇左,尾道個地圖一睇就知趕收工乜撚都冇,鬥技場賭場又冇。
我屌佢老母啲時間用晒來畫cutscene,本末倒置,最後唔夠時間成pat屎咁撚樣。冇真島冇冴島冇品田冇谷村冇大吾,連秋山都係出左兩幕做卡啦蘇。屌佢老母點撚解最後一章要咁撚差呀
你地居然係度高談寬論人地既私事
最終章先嚟用新引擎試水溫 劇情又屎 明明係一馬最終章 啲舊人物少到喊 成隻6俾人嗰感覺好陌生 第5集仲似終章多啲
2整體整得唔係差,小遊戲同支線都好好玩
但係主線劇情真係好膠
唔好同我講咩10年前既劇情係咁乜乜乜乜
差就係差, 人中1都係十年前,但都唔差

同埋人中其中一樣賣點係打交爽快,極夠暴力夠爽,6同極2真係差到一個低點
我覺得整新engine唔係錯
如果一直用死舊engine,到時又俾人屌炒冷飯
但新engine戰鬥方面真係好撚柒
48姐
極2好左架喇,6真係好似就咁掂一掂
都係人中5最撚暴力,拎住塊面磨
一個打100又係勁爽,希望來年出新作可以進步
好左但都係好差
人中5好正, 睇達哥玩, D極應該係全系列最多
其實唔排除係有心做好但做唔掂
好似人中3咁,佢出之前出隻見參外傳試下ps3平台用咩玩法好
點撚知隻3啲劇情真係睇到講粗口
6又係眼高手低,諗住最終章試下特別啲,出個新地圖新系統,以前對話框既支線全部用晒cutscene,點知最後時間唔夠推出隻平成品咁
Concept係好,用「新生命」帶出桐生淡出故事既主題。但真係太大胃口最後咩都做唔掂,變左好似隻半成品咁推出來
我諗製作組開頭都知咁開發好浪費時間,所以一開始扔晒大吾佢地入獄唔出現,但人中4 5 0都係多主角線而個效果係唔錯,而家反而捨棄左呢樣野真係好不智
屌我到而家都原諒唔到人中6呢隻失敗之作,我中學個陣ps2玩人中之龍2開始接觸隻game,見到桐生契弟最終章咁樣好撚心痛
啲錢又用晒去請豪華班底
小栗旬,北野武,藤原龍也
做番好遊戲既本質咪算囉。。。。
呢個編劇幾時死?
唔想再睇佢寫d故事
唉支線仲好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞