[又過氣]New Balance 吹水post (7)

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
想問香港仲有咩new balance 分店有M1400SB賣?我想買7年架啦,但個價位一直高企。。。最近終於儲到錢但市面好似已經冇哂
本身著對998
1300未試過 諗住試下
同996 分別唔大
巴打可唔可以形容下made in uk 點正法?
99usd買左對navy
著緊
1300同996分別唔大
uk廠本身款唔多 但佢地如果撞正特別合作款 會由出開既us系統轉去uk造(近好多年冇做 我以前有對1300uk合作 由盒到配色都唔係一般款 佢有落心機重心整) 而家我仲有對576定577係uk廠開設週年紀念款

除咗1500
576 577其實唔hit 大原因係兩款太似574
但著感其實577 576 其實縫合技術幾靚 我本人認為最靚係呢兩條 996 990 1500 1300 1400 縫合唔太靚 特別個底會有差異 因為個底由唔同物料拼合
上腳577 會好小小 1500都係uk廠最有驚喜
但鞋底abzorb 永遠唔會出現uk系列當中
abzorb底望上去會修長d 同埋日版都有 英版冇比較失望
我感覺唔大 前後掌斜度有d唔同 唔太記得
我揸車會比較鍾意著nb 同 nmd
出街就saucony 同 nike pro running 系列
兩用asics同mizuno係幾好

996同1300 1400 用encap底 你唔會有abzorb呢d咁大分別 佢前後掌會有輕微分別 但腳感唔係想像中咁大 nb抗疲勞唔錯 唔會著到好易腳攰 但係我以上講
saucony 9000
nmd r2
asics gel lyte 3and 5
呢三款出街慢鞋合用 佢輸唔多 但而家叫我揀 會揀呢幾款

自因我買nb 因為佢有us uk版本
加上佢出既色有d幾搶眼 好似日版H574 出過橙色 葛民輝帶起 574就托海揸ae86果期 996就外國帶返起 前幾年都hit返996灰 不過hit果買咗本日本雜誌 佢對比二三十年前果款996灰係有小小差別
其他果d 得返asics 母公司 onitsuka tiger仲有日製日版 只因貴啦
diadora 我想試下意製 不過望上去手工 同d中陸野好似感覺唔大

而家平返好感動 因為又可以唔洗咁貴買 爛咗唔心痛
感謝巴打詳細解釋
另外想請問巴打英製手工係咪好好?因為某情度上鍾意nb,係因為覺得佢唔似nike咁粗製,過往著過991,996,1400,對1400著左好多年都好新,覺得好正
咩size
MIU既NB唔一定好好手工
其實nike 睇系列 我個人對佢高級跑鞋讚 但一堆傳統系統就偷工減料 子彈air max做乜柒又hit返 呢對野五年前咪出過 減大半冇人要 著感又差...除咗整3m反光好 air 垃圾 仲有air force 中間玩咗下luna混合款再出返舊底 嘩 真係cost又減 賣價又高 傻仔先買

英製可以話1500 576 577一啲都唔搶手 仲要576 577上腳好似574 只係鞋頭有574咁向上彎 佢會貼住地 但呢兩款要撞啱節慶 特別日 傳統uk show 會見到 所以較多特別唔寫明576 577係鞋上 同後腳位design上會有d旗呀 果類 但有nb字仕樣

996 1400 1400系列我只擁有j crew navy 重要j crew 訂返黎 因為我覺得 j crew冇咗前頭網紋 靚唔小 同冇乜款咁做 996就多 不過1400靚上腳d 996就多色揀

nb手工係襟既 鞋底我日日著年幾都未玩完
如果你有著過nb跑鞋 間唔中佢有一神來之筆
runrepeat 之前有對跑鞋上三甲內 但discon咗
呢幾年adidas boost底食咗唔小市場 你睇返老外d review nb新底冇力爭 其實幾慘 佢冇堆明星著一著 又變返阿伯鞋 高登以前有post講nb 仲pro過我 1500都係佢地講過上腳有唔同觀感 所以有試過 望上去妳柒 上腳係一d都唔差 如果配色靚 仲好d添
yes 日版都唔差
但uk我感覺最好
996d手工好一般 佢賣得貴因為外國人工貴姐
但外國配色一直穩定 唔知上期hit狂出 d配色感覺有d怪 唔似日版大膽但有驚喜
其實日版咪一樣美國做,都唔係好 so called日版不過係用左紅色tag
Google 個keyword 會有答案
US 8.5/9
有,不過左腳鞋tag位有甩色

how much?
990/997/999/1400其實都有灰,不過997/999就最貼近原祖灰
GL3一定無NB咁舒服

單車日
950快走價
比D 時間我
巴打意思係咪即係其實英製整體比美製好?
邊度有1400mg 賣,雙色好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞