2019 區議會 將軍澳

114 回覆
25 Like 3 Dislike
睇曬個post 感覺係調景嶺已棄

我諗果邊選區全部議員都係泛民同中間先冇乜人去攪

維景選區:我覺得地區工作唔佔大比重反而政治立場真係重要,但陳繼偉15年真係贏好多好難攪
都善:有得攪下15年蘇浩加孫柏文兩個加埋同張展鵬都係差100票
但個選區又私人樓又公屋兩面嘅需要都唔同,要嘅資源好多先可以應付

調景嶺果個位都唔知歸九東定係新東

我地有係過調景嶺擺街站
我都明調景嶺個位置同結構上係好尷尬

維景選區:我覺得地區工作唔佔大比重反而政治立場真係重要,但陳繼偉15年真係贏好多好難攪
都善:有得攪下15年蘇浩加孫柏文兩個加埋同張展鵬都係差100票
但個選區又私人樓又公屋兩面嘅需要都唔同,要嘅資源好多先可以應付

如果遲啲重新分區就出晒事

如果遲啲重新分區就出晒事

正常要分都應該成個將軍澳分出嚟
假設真係要分合理少少都要用清水灣道/科大做分界
要開始做工作係寶林,翠林,景林,厚德同尚德呢五區
要開始做工作係寶林,翠林,景林,厚德同尚德呢五區

尚德唔好提啦
聽講而家已經有三家「本土」做緊,打得贏工聯會就奇
景林喺社運界出晒名多黑社會,邊個敢去做區
其他都有得諗嘅
支持,已交表。
推!
將軍澳就好
黃大仙無人做
將軍澳就好
黃大仙無人做

黃大仙有咩區有得做
我想將青力回應一個指控,就係關於你吔同綠領行動協辦嘅活動係拎西貢區議會贊助,而申請撥款嘅時候將青力並不是協辦機構。當你們的宣傳出街時,有幾名民主派議員去信區議會財務委員會,要求調查是否違規,但委員會主席兼建制派議員希望民主派息事寧人。
我想問你吔同建制派係乜關係?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞