點解大學診所嘅醫生咁流?

131 回覆
146 Like 9 Dislike
一黎藥一定係最cheap個隻
二黎d醫生做唔做都係收咁多人工 , 一日睇成百個人 都係是但話你傷風感冒就打發你走...
呢個似乎最合理,係香港無錢就真唔應該病
我都成日聽獸醫醫唔到人
但係我次次都係食3日藥好9成
出面集團式收醫療咭嗰啲都好得返
咁你都信 無腦都唔應該病

傷風感冒咳 你想要幾靚呀啲藥
我幾時有講過傷風感冒咳 定係你以為得呢啲先係病
咁咩病?
樓主讀到大學都可以咁撚戇鳩
講緊傷風感冒呢啲小病呀
呢啲根本常識嚟
弱智學人讀大學 交返個位出嚟啦
我睇過好多次次次都好好架喎 係咪心理作用覺得大學啲診所係一定醫得唔好炸?
請問你唔睇醫生你點知自己係感冒呢?
淨係流感同感冒都好多人撈亂
前者係可以死人
如果個個都聽你講以為自己係小事就唔睇醫生
個結果會係點?
其實你同醫生講要勁d既藥就得

如果唔係佢淨係會俾d廢藥你
大專果d唔流架
可能啲醫生唔夠出面醫院診所個啲勁 所以先留喺大學入面

利申 純9up 唔係想踩大學診所醫生
1. 流感症狀嚴重啲,會頂唔順睇醫生

2. 醫生都唔會肯定到,直至你做流感病毒測試,但我由細到大都未做過呢啲test

3. 後生仔中咗流感絕大部份唔洗食藥就會自己好返,會有咩後果?
咁大個人唔識判斷傷風感冒病徵重唔重
你俾紙𠝹親係咪會走去急症等包紮
又真係大把傻人係唔係都去睇急症
其實點解你會覺得我屈醫生呢
如果我係屈佢地嘅
點解前面有咁多巴打絲打都遇過同樣情況
另外亦都有無數咁多個例子
就係詐病行入去醫生都照比藥佢地
又例如我自己上次咳到死,佢只係照兩野就話我食多熱氣野多喉嚨發炎
之後轉個醫生先知係氣管敏感
我開post並唔係希望踩低醫生,如果令你地有呢個錯覺,好對唔住
我只係想知道有無d咩特別原因導致呢個情況發生
我知道巴打你抵抗力好好,唔洗睇醫生都可以好番,但我都勸你真係有病最好就求診啦
樓主咪呢啲傻鳩囉

「唔睇醫生點知會唔會有細菌感染𠺢
截得肢㗎喎

咁大個人都無啲基本健康常識
判斷力又無,仲要出埋post周圍同人講
Ok, 我都係第一次聽有病睇醫生係錯
另外,我每次都係去診所睇,我並無濫用過任何急症室服務
唔好作一啲我無講過既野出黎
唔撚駛錢當拎下醫生紙/藥姐
免費野冇所謂啦,有咩事拎張介紹紙去睇專科都好
第二個醫生點知你係氣管敏感?
咪又係靠估(臨床判斷)
可能見第一個醫生開d藥冇用咪試下開敏感藥俾你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞