我呀哥借咗錢,財務公司追上門

76 回覆
24 Like 6 Dislike
咁最後點?
我屋企冇人冇物,斷曬聯絡,兩個表姐一個就做咗幸福少奶奶,一個就運毒喺大陸俾人捉咗唔知最後點,其他咩大伯uncle離婚之前都冇見,都唔會累到。

唯一就係我呀媽,同我
其實d收數佬靠嚇,上你屋企佢仲驚過你
最後老豆走佬兼搞第二次破產
捱左d收數佬半年左右
個半年行出行入都疑神疑鬼,好撚大壓力
其實只要用成本黎思考,就知道收數個part都係做下戲交功課
日日都有人被追數嫁啦,邊有咁多資源淨係搞你一個
係咪出門口望下後樓梯聽下冇聲落樓下周圍望嗰啲? 我唔想所以先開po
人地收數佬都係打份工姐
佢都係做下樣交功課, 你估佢真係會打鳩你咩
我都唔知佢問咩人借,以前借兩三皮都可以俾人喺樓下捉住嚟打我都冇嘢好講

我好想同佢斷曬關係,搬走都要俾屎我食
我住村屋比人貼街招同拍門
好彩既係我住長洲
山長水遠入黎追數佢都唔好受
但有一輪成日d 陌生人係樓下捕住
個種感覺真係極差
個時我聽人講有得被破產
但唔知手續點搞
你可以參考下
我當年係老豆突然人間蒸發左,然後d 追數信就排山倒海咁寄黎
巴打老豆宜家點?
我未去到咁嚴重,真係小巫見大巫
搞唔啦佢冇人間蒸發,佢只係避避避
冇再聯絡了
不過聽講佢而家係深水埗住籠屋
如果佢當初好似你哥咁避而唔破產
我諗到今日破產個個係我
你會幫佢還?
佢借嚟幫條做雞嘅女贖身加搬出去住,我唔知佢諗咩
我老豆都係差唔多,應該仲有繼續賭
賭仔沒有一個是可憐的
頂唔順d 精神壓力破產叫佢唔好撚追我
賭係冇問題,問題係又要唔肯放下身段打工,每日就好似係個廢人係屋企左踱右踱
結果借錢黎做生活費再賭,終於連廢人都做唔成
直頭嚴重影響我第時結婚生仔既打算
我都有賭但唔會三餐不繼咁賭
賭到眾叛親離有咩意思
破產有好多後果
講笑姐
我老豆垃圾到咁破產已經係佢最好既後果
佢個腦係有啲事。。
所以做啲咁嘅嘢我都唔知覺得合理好定仆街好
我老07 08嗰期輸成二百
死口唔認話識你阿哥就得
話自己新入伙咩都唔知
問你資料唔駛老實答,9up就得
有咩事就報警
因咩事 賭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞