2018 BAFS DSE 集中區(3)

312 回覆
3 Like 3 Dislike
呢幾年BAFS多咗好多要計數既題目(有啲似主科既數學)
今次個條合夥就係要LET個數
Let the capital of Tom be x
x / (Jay + Joe + x) = 0.4

數底差啲都玩死

Q6
Section C條costing完全係照抄AL咁濟
其實唔使既又xyz既
你知道另外個2個人係60%
加埋另外2個人既capital (A+B) 再/0.6就係total capital
((A+B)/0.6)*0.4就係佢既capital
Costing係指4分排ranking果條?
上年條 costing 根本照抄
所以話 costing AL 係必做
我自己出俾補習學生既mock都抄咗所以記憶好深
估中limiting factor
btw 個條應該好多考生都handle到
Quantity of A係咪8000
800*
我未計
我有啲FD數底差
佢地計咗(X+Y)*0.4=Z
咁我冇乜講淺既野嘛

真係叫淺而我又提過既,就係出左片叫人溫 books of original entry 同埋有3本 ledger
睇錯咗 原來係MOS
我計咗個Breakeven Sale $3 066 000就停咗手
仲寫埋MOS=$3 066 000
大鑊
Product A:1000
Product B:1125
Product C:1600
求正確答案
Same
5**要幾多%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞