百萬富翁2018 第一季就快完啦

39 回覆
3 Like 9 Dislike
咪臭屄
以前啲題目應該真係有顧問出
屌佢老味而家擺明就係班亞洲電視班文科友出啦,問埋啲嘢幾乎全部文科又trivial,無教育意義,重要為難人,真係on99
文科果D題目都唔算特別易,佢正式版問D詩好似成日4個選擇都係李白 杜甫 王昌齡 李商隱呢D好易撈亂既,反而慈善版果陣D選擇易D區分,有陸游果D風格比較鮮明既可以易D憑知識推斷
就係講緊無顧問所致

以前問文科嘢都真係有教育意義,而家問埋曬啲南北朝南朝邊四個朝代,當然都係唔識抵死題,但係你重複問呢啲嘢有乜謂
同埋,屌講詩詞,班友嚟嚟去去都係李白杜甫王維王昌齡李商隱陸游歐陽修

其實佢有其他野出ge,
尤其是而家雙人版,題目難度似乎有所降低,
第一條保險線以下的都係大路常識題
不過我自己上去玩,都係第一條保險線下消滅左一部份錦囊
因為玩之前簽左保密協議,我唔講咁多啦
啲錦囊直程你係會feel到佢係迫你用,志雲大師有時開埋口叫人用

6000蚊以下佢有時會叫人諗多陣,唔好浪費錦囊
同埋佢好多時會提少少水,畢竟0蚊走人真係好陰公
睇左咁多集雙人版,除非參賽者真係太差,同埋read唔到陳志雲俾ge signal, 否則6000蚊係應該ge.
咪臭屄
以前啲題目應該真係有顧問出
屌佢老味而家擺明就係班亞洲電視班文科友出啦,問埋啲嘢幾乎全部文科又trivial,無教育意義,重要為難人,真係on99
文科果D題目都唔算特別易,佢正式版問D詩好似成日4個選擇都係李白 杜甫 王昌齡 李商隱呢D好易撈亂既,反而慈善版果陣D選擇易D區分,有陸游果D風格比較鮮明既可以易D憑知識推斷
就係講緊無顧問所致

以前問文科嘢都真係有教育意義,而家問埋曬啲南北朝南朝邊四個朝代,當然都係唔識抵死題,但係你重複問呢啲嘢有乜謂
同埋,屌講詩詞,班友嚟嚟去去都係李白杜甫王維王昌齡李商隱陸游歐陽修

其實佢有其他野出ge,
尤其是而家雙人版,題目難度似乎有所降低,
第一條保險線以下的都係大路常識題
不過我自己上去玩,都係第一條保險線下消滅左一部份錦囊
因為玩之前簽左保密協議,我唔講咁多啦
啲錦囊直程你係會feel到佢係迫你用,志雲大師有時開埋口叫人用

如果係6000以下,呢個八成係大師既signal,因為參賽者選錯答案。。。
d問題大路小小會死?
太大路打電話可以即刻search
d問題全部無意義
你唔好問特首副眼鏡係咩牌子
無留意開根本唔會知
有沒有人用文字記錄新一輯的題目

亞視app有得重溫,有無人cap圖再ocr?
係,不過一過保險線佢都唔會再提水
佢哋開頭嗰一兩個月重孤寒過而家,肯定畀人插過嚟
十幾年前第一條保險線有8000大元 以家得返6000
驚咩呀都冇人睇
D問題勁濕鳩
明明係送錢節目但係做到咁寒酸就執柒左去啦
D問題勁濕鳩
明明係送錢節目但係做到咁寒酸就執柒左去啦

咁去到第二條保險線,題目冷門真係無可厚非

但如果連荃灣站咩顏色都唔知,呢題係1000蚊送錢題,咁個參賽者0蚊走係好應該。
開播左??
陳志雲好悶
https://www.youtube.com/watch?v=97MeLCK-vLU
題外話,岩岩睇到呢段外國版本,條題目同埋個主持都勁仆街

惡搞姐,唔使咁認真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞