百萬富翁2018 第一季就快完啦

39 回覆
3 Like 9 Dislike
原定計劃播65集,即係13個星期,
去到月尾就播完lu

但佢準備左6500萬做獎金
而家d參賽者,過第二條保險線的屈指可數
最多係0同6000

唔知佢會唔會添食,整第二季?
收撚皮啦亞洲電視孤鳩寒
出撚到咁難on99
陳志雲gay味太重,睇到都唔開胃
原本我都想上去,但研究+睇咗一排覺得唔值
佢D題目範圍又廣又有D係幾深入下,上到去就算善用錦囊+好彩應該頂盡都係拎得幾萬...唔好彩既真係6000就收皮...廢事上,又要見樣好驚比熟人見倒
d問題大路小小會死?
佢根本就特登迫鳩你第一條保險線就用曬啲錦囊,跟住再出多條極度無意義的刁鑽題目就 bye bye 真係孤鳩寒
太大路打電話可以即刻search
d問題全部無意義
你唔好問特首副眼鏡係咩牌子
無留意開根本唔會知
咪臭屄
以前啲題目應該真係有顧問出
屌佢老味而家擺明就係班亞洲電視班文科友出啦,問埋啲嘢幾乎全部文科又trivial,無教育意義,重要為難人,真係on99
印象中有1,2次問化學果陣,我個fd 化學5*佢話果條中學課程無教過
仲有有D題目好無謂,例如有條問幾年前某年某樣郵票主題係咩
又有條係問登某座山既女姓係邊個(果陣以為係想考有留意時事知唔知邊個係曾燕紅),點知答案係個99%人都無聽過既日本女登山者
有條問邊個外國皇帝點點點(但唔係關於D咩大事),跟住佢夠膽死4個選擇都係同一個名(幾多世)
顯示班亞洲電視嗰班友根本就係刁鑽當挑戰性
文科果D題目都唔算特別易,佢正式版問D詩好似成日4個選擇都係李白 杜甫 王昌齡 李商隱呢D好易撈亂既,反而慈善版果陣D選擇易D區分,有陸游果D風格比較鮮明既可以易D憑知識推斷
仲未收到錢
就係講緊無顧問所致

以前問文科嘢都真係有教育意義,而家問埋曬啲南北朝南朝邊四個朝代,當然都係唔識抵死題,但係你重複問呢啲嘢有乜謂
難睇過viu之前嗰常識問答比賽
同埋,屌講詩詞,班友嚟嚟去去都係李白杜甫王維王昌齡李商隱陸游歐陽修
咪臭屄
以前啲題目應該真係有顧問出
屌佢老味而家擺明就係班亞洲電視班文科友出啦,問埋啲嘢幾乎全部文科又trivial,無教育意義,重要為難人,真係on99
文科果D題目都唔算特別易,佢正式版問D詩好似成日4個選擇都係李白 杜甫 王昌齡 李商隱呢D好易撈亂既,反而慈善版果陣D選擇易D區分,有陸游果D風格比較鮮明既可以易D憑知識推斷
就係講緊無顧問所致

以前問文科嘢都真係有教育意義,而家問埋曬啲南北朝南朝邊四個朝代,當然都係唔識抵死題,但係你重複問呢啲嘢有乜謂
同埋,屌講詩詞,班友嚟嚟去去都係李白杜甫王維王昌齡李商隱陸游歐陽修

其實佢有其他野出ge,
尤其是而家雙人版,題目難度似乎有所降低,
第一條保險線以下的都係大路常識題
不過我自己上去玩,都係第一條保險線下消滅左一部份錦囊
因為玩之前簽左保密協議,我唔講咁多啦
總之就孤鳩寒啦屌
啲錦囊直程你係會feel到佢係迫你用,志雲大師有時開埋口叫人用
陳志雲EQ唔掂,垃圾主持
不過,而家第二條保險線或以上,d題目就真係超級刁鑽,全部係冷知識題
除非arm arm開正自己最擅長既領域,否則都唔會識。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞