【1 月新番】OVERLORD II【集中討論 5】【完!】

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
好似話兇多吉少
唔好呀 就算死左希望都會復活
其實聖國王真係好難搞
根本就完全同不死者對立
個聖騎團長好黑人憎
條友好撚煩
之前好似有巴打問過,小説第5本背後係咪無角色介紹

答案係有,但係屌 d level問號嘅

雖然依家答好似太遲,但係小弟我岩岩先睇完第四本,依家岩岩開第5本先醒起呢個問題,希望解答到相關巴打
呢啲女一定要好好調教!
寧亞手上有安茲把弓 我覺得佢有生存既機會
一般負責FF既角色都無咁易死 因為有機會可以留做後手 好似鮮血帝咁暫時唔會有咩事
跟本成班都係歧視撚 教國都叫將亞人種當奴隸 聖王國就直頭當所有亞人係敵人
不過丸山咁寫係無錯 如果聖王國班人既思想唔做到十字軍咁極端 小迪選擇屠殺佢地既方式會引起太多讀者反感

學隔離lv999村民話齋 人類唔見得比魔族高尚
寧亞睇得最透 聖王國最缺乏既係魔導王所擁有既高潔人品 安茲大人不愧係王者中既王者
而家個世界係唔係仲係屬於遊戲世界嘅地圖?
見一開頭講應該係遊戲地圖穿越去其他世界,
但係又有六神八王呢啲舊玩家,
定係之前嘅穿越者都係當新世界開展新板圖?
睇戰鬥資料除咗武投之外都係同遊戲差唔多?
如果係遊戲世界,點解成個世界都係0至35級嘅生物?照道理玩家練級應該都會有好多高級怪,無理由100級都係打0至35級怪升啩?啲高級怪被六神八王打到唔識重生?
依個世界唔止一個大陸。
d npc又人情化工, 但又有得復活, 姐係玩晒
點解唔用復活魔法復夏9, 就唔洗用錢
都要有20幾lv先得
Npc既復活要用公會先得 好似安茲把武器一壞d npc就會消失曬
格格蘭同藍忍復活之後, 咁快就投身戰鬥,
即係代價扣exp唔多, 只係佢地高lv差別唔大, 平民1扣就差唔多死,
咁?
我諗同以前星夢一樣復活得返1血+扣lv
好似係扣5lv 低過0就死
其實一開始係將佢地當係戰力外 佢兩個只係挺身而出 叫做可以投身戰鬥 但如果照滅國所講佢地能力先前比係扣減左唔少 所以有寫佢兩個之後係需要去再次修練(好似要去搵老太婆)
那有女 你老母
我屌你老母啊
btw, 其實蜥蝪咁多個部落, 俾人宣晒戰, 死晒d族長+歸白蜥統1
周圍/附近d人類國家從無來往定點? 好似冇人知件事發生咁
理論上實知安茲烏龍公黎滅蜥蝪or招攬蜥蝪作為戰力

王國戰士長, 教國, s2尾果集果個皇帝(應該從王國聽返黎?),
呢3個地方對「安茲」係咪仲停係「卡恩村強力+正義魔法師」呢個印象到?
而佢地唔知蜥蝪部落俾安茲宣戰+強徵入隊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞