[PS4]GTA V Online 集中討論區(4)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
有冇人帶下/一齊刷下錢

30lvl 新手
psn: raykitray
小弟算係老手,但成日欠人玩搶劫,加psn一齊玩

今晚返到屋企加你
你有機庫就先要打電話去飛馬公司送部機,之後直接揸部機入機庫就得。
call 完要行幾條街拎
九頭蛇加哂批發價
呢排玩到好灰,買左飛天車第二日就減價

仲要架車要再改裝先有飛彈,得番100萬左右根本搞唔到,而家兩頭唔到岸,想搵人做搶劫又湊唔到4個,地堡d貨爆哂又唔夠人幫手出。
入tg group 晚晚有搶劫開

t.me/ps4gta5grouphk
新手,依家34lv 應該玩咩賺錢?
你手頭有幾多錢? 開頭唔好買luxury ,for賺錢有幾樣野係必買

1. office + 載具倉庫 (偷車出車賺錢)
2. 地堡,偷貨出貨,但要有朋友幫你
3. 再平d就買間有搶劫房ge屋做搶劫任,但同樣要同人組隊,無fd就要組街場人。

最必買係兀鷹直升機,上面講ge 偷車偷貨,都要用到直升機。兀鷹係最經濟實惠 (容易call,有一定火力)。
我依家有60萬,做緊太平洋標準銀行啲小任,卡左好耐,街場啲人成日死
60萬真係唔夠做以上ge野,建議你解多d搶劫任,每個搶劫任初解完成都有額外十幾萬,不過最好就搵fd / 巴打一齊解,街場d人亂黎
有冇人同我打太平洋尾關
太平洋尾關刷錢算快
分一半都六十幾萬
地堡唔似ceo咁愈多貨賣就愈多錢
每件貨個價係唔會變(送一件同送30件每件貨個價都一樣)

地堡25箱貨以下保證一車,一個人一定送得哂
舊打劫任解左呢啲一次性bonus先,可以一次過解哂
依序進行 :順序完成五個打劫任(全福>逃獄>人道>首輪> 太平洋)$一百萬
忠心不二 :同一team人完成五個打劫任 $一百萬
支援角色 :以隊員身份完成五個打劫 $十萬
先買左呢兩樣搵食工具先

1. 骷髏馬(裝甲版) :
- 好處: 買返嚟唔洗改已經可以防90%子彈, 絕大部份任務都輕鬆勝任
- 缺點: 唔防炸, 一炸就爆 (放心, 任務入面NPC用RPG/手榴彈情況係冇)

2. 兀鷹直升機
- 好處:
>>輕巧靈活快速, 可以輕輕掂水
>>買左就可以成為CEO後免費call出嚟, 仲要附近上機
- 缺點: 導彈有cool down

賺錢設施
1. 地堡
買個接近市區地堡 (推薦: 丘瑪墟地堡 $1650000)
每件貨價格一樣, 出貨收入以貨物數目同出貨距離(送布雷恩: x 1, 送洛聖都 x1.5)
出貨收入 = 貨物數目 x 每件貨物價格 x 出貨距離
最好就再升級配備+員工, 升級後每件貨物價格$7000, 滿材料可整20件貨
25件貨以下出貨保證一車

2. CEO Office + 載具倉庫 (最平嗰個就得)
頂級車每20分鐘賣一架賺8萬(扣左2萬賣車成本, 可用CEO工作「獵殺專員」cover, 5分鐘賺2萬)
要花時間set好個場 (要偷夠32架先, 之後只賣頂級車, 賣一偷一保證頂級車)
可買埋運兵直升機, 方便偷車同賣車 (減少維修費用/損傷)

------
唔係唔賺錢但冇咁好:
1. CEO 貨倉
flow: 俾錢買貨 -> 自己去拎貨連返倉 -> 打爆倉出貨賺錢
每次出貨貨物數目愈多, 每件貨物價格就愈高

錢唔係話唔好賺, 但入貨打爆倉真係太麻煩, 入貨成本唔平(一次買3 件要18000, 可用CEO工作「獵殺專員」cover) 同好哂時間
好處係對比地堡/摩托幫工廠, 大貨倉爆倉出貨 (1XX件貨) 中左4架飛機一個人solo都做得到 (限時30分, 我中倉爆倉抽中3飛機都係15分鐘到完成)

2. 摩托幫加工廠
賺錢方法似地堡, 但成本高而且又冇地堡咁好搵
不過買個摩托幫泊電單車就正

------
完全唔好諗用嚟賺錢:
1. 機庫 : 買嚟泊飛機, 佢有運貨賺錢(同CEO 貨倉一樣)但難到食屎啦

2. 設施 (未日地堡) : 只係用嚟開未日打劫

聖誕bug左50架飛天車, 賣賣下我仲有另外兩個爆倉飛天車

佢新D野下下都賣咁貴 (垃圾都係夠膽賣到貴一貴) 根本就迫人bug車
不過咁多錢都應該用唔哂,今個月個dlc可能係最後一個大更
但依家佢block哂啲野好難再刷精英挑戰
直升機block都算
頂你太平洋精英個開始計時位都改埋
計時果個好似仲早過改直升機,直升機依家都仲bug到但精英挑戰就冇可能再玩到
GTA無新野
KURUMA有特價
飛天車都有
新手嗰陣我係玩炸車賺錢
然後買辦公室+車庫運車賺錢
一開始冇錢買直升機
可以call梅xxx叫佢揸部直升機黎接你 1000蚊次
佢一落地就殺左佢搶左部機
咁就唔洗自己慢慢揸車去目的地

記得偷夠32部車先開始賣頂級車
好波,上個dlc完咗咁耐都未出新野
仲有架經典小丑未出呀
仆街R*拖夠未
有冇巴打幫下手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞