我正式宣佈所有去旅行做搞手既都係戇鳩

170 回覆
2871 Like 249 Dislike
最怕朋友唔還錢
多過2個人既旅行已經好撚煩
我每次去旅行都做戇鳩仔
屌 唔好話做旅行搞手 做gathering搞手都好撚閪 十問九唔應 應承咗又放飛機話自己病 最撚on9係條仆街俾人tag咗去另一班人到玩 唔撚去既話唔去咪得囉 做乜撚要昆鳩我 之後嬲嬲地索性潛水 依家你班友約我都唔撚出嚟呀仆街
上次本身想搞個trip,firm日子firm到仆街都未firm到,叫d仆街幫手睇機票,d人無論得唔得閒都唔會睇。
好啦,真係要搶機票啦,一個二個就話日子要hold多一hold最後仲突然有個話正中間嗰日唔得,屌,冇撚心機搞!
夾啱時間去但分批活動,分批住有冇得諗?
夜晚先約全體食飯交流
從來無比人屌過既搞手
大家無意見真係無 事前都會問佢地
酒店各樣仲會叫佢地一齊睇
錢就自動自覺找卡數前會比晒
去旅行前點都找完條數先
好團友可遇而不可求
人夾人 唔夾真係無下次
慎選旅伴
其實唔洗話做旅行搞手,總之做咩野既搞手都係好on9...而我都係果條on9...
各自上網買機票同hotels.com俾錢訂酒店房係最好,想平就住平房想嘆就自己訂deluxe,搞唔成或者轉酒店仲可以退錢,要住house同多人apartment就冇計
做過既人自然明白個種無奈feel
唔明既唔去做一次永遠都唔會知有幾無奈同幾慘
一般自己去
依啲人係朋友咩?
幫朋友BOOK 嘢.
BOOK 完一樣嘢一定等佢過咗數, 我先會BOOK 第二樣.
追錢真係好L 煩
on9仔
其實最緊要搵啱人去,小圈子多樂趣
你on9唔係因為做搞手 係因為識埋啲閪friend
成日覺得約出嚟傾旅行呢件事好on9

淨係試過同女友去旅行
有好旅伴 上年去完,今年再去
樓主on9仔,老摙收左一筆酒店加機票先啦
正常都收晒錢先,多左未之後退返。如果d 朋友咁都唔肯,都知咩事
同我去旅行就剛剛相反,邊個搞就邊個有著數,實有多冇少。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞