我正式宣佈所有去旅行做搞手既都係戇鳩

170 回覆
2871 Like 249 Dislike
我就係果條戇鳩仔啊!!!

幫你班仆街睇機票,酒店,TOUR,搵埋邊個時間最好邊個時間最平,邊間酒店方便邊間最平放曬上group比你班仆街睇。
去到出發又嫌三嫌四,又話點解飛既時間咁差,又話點解要住咁遠。
屌你老母 我咪一早同你班撚樣講左囉。
要平時間就差,要近市中心就貴,揀果時就話無所謂啦你話事啦,去撚到就瘋狂比說話你聽。

咁都算數,我幫手訂機票訂酒店訂tour,訂撚完追數好似求老豆咁撚樣。
一月去完到依家連幾千都還唔撚到,但又 IG post相染髮買game食好西,太多問題不能盡錄。

總之去旅行做搞手就係戇鳩仔

正評 :我都係迫於無奈做戇鳩
負評 :緊係坐定定等班戇鳩班我搞掂個trip啦
真係好on9

想夾個時間去都要又已讀不回

我屌爆個啲閪人
最on9係樓主幫人比埋錢
報警啦 我都試過同你差唔多情況 但佢地差我幾百蚊唔算好多 最後報警了事 朋友都無得做 錢就拎返 佢地個朵臭哂 宜家無乜朋友
貼錢買難受 已經想一個人去旅行
唔一早收定錢真係on9
樓主無架喇 收唔到錢架喇
絕對認同樓主
由其是追數個part真係谷鳩氣
搞我都係會搞 但係可以的話就全部都揀當地付款
錢我就同你講兌定幾錢 你自己無就自己拆掂佢
做搞手都要識自己保護自己
最on9係樓主幫人比埋錢

仲追緊
唔好咁快幫我定結果
算啦 啲仆街係咁㗎啦
唯有以後都唔再埋班賤人
冇人會知道你既難處
啲仆街究竟幾時死啊啊啊啊啊啊啊

訂完機票唔即刻問佢地囉錢? 我頂多叫人找卡數前就要還清
咁未去就收定錢好似好市繪咁
追緊數果時就發覺唔收定錢既自己係幾咁天真
對唔住囉
同父母去仲慘呀
佢地出曬聲又唔可以反擊
但講啲嘢又亳不留情
仲要係自已出錢 佢地唔洗出呀
試過去一個月做搞手 去之前傾野得個hea字 算啦 我已經幫手睇好晒d行程景點食咩春 同d朋友講點定要預幾多啦

但去到第一日已經同我講無錢 帶左個budget三分二都無既錢 結果睇好晒行程 食呢樣又話好貴 去果度又話好貴 玩咩又話好貴

真係好撚無助 嘥晒d口水心機 成個旅程好多時都好無引
一睇就要正評
每一次既旅行都係一次對友情既考驗
果然ON9呀
唔好咁直接啦
雖然我都覺你係岩既
夾時間夾撚到燥
夾完又想甩底
秒經
你地全部唔好做搞手啦。留番個機會比我
團友好好好好。十分成功。完
同感 又說去grad trip,幫佢搵埋機票住宿,搵完又唔出聲

最後自己book機票去歐洲玩算
同感 又說去grad trip,幫佢搵埋機票住宿,搵完又唔出聲

最後自己book機票去歐洲玩算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞