香港機場個wifi真係世撚界級

104 回覆
993 Like 32 Dislike
公道啲講句
香港機場wifi對比其他國家機場wifi已經優勝好多 上面啲巴打都講左外國機場好似DXB LHR LGW同其他歐洲機場wifi 一係需要長時間註冊一係需要比錢 而香港機場就2樣都唔需要 而且有埋個apps自動連wifi 先唔講上面張圖已經證明左個wifi唔算慢 機場又唔係網吧 提供到現有質素既網絡服務已經領先緊好多國際機場
其實DXB改善左
已經好快 即連 無限
但依然會bam打機

香港既跟本係世界級一流水準
比你單哂成個season上機睇都仲得
都唔知班on9鬧乜鳩
平心而論 去過其他機場就真係覺得hkg算係咁 自己地頭就用番4g啦 on9 連去日本除左羽田其他機場好似未成功連上過wifi
amsterdam同 Reykjavik個機場我覺得唔錯
附近頹m個啲都已經係免費啦 有幾好呀 但機場唔係政府既咩?個wifi真係慢到hihi喎 我諗唔到好撚左喺邊
個WIFI真心唔算廢 不過可能你用果陣同時有成百人連左所以慢同斷姐
500億有話黎搞科技咩
用黎出人工都呃錢
新加坡個個真係好撚麻煩
出邊同入邊嗰個Wi-Fi System竟然係可以完全唔同
要我再拎去Passport去IK scan多次
從來唔scan passport
整過兩三次都整唔到
之後直接去counter攞code算
不過最深刻都係巴塞個機場
連個wifi連左3 4個鐘先連到
香港機場咁撚咁多人連wifi
但係我等機睇netflix都係順wor
仲係度度收到
根本好撚快
定係你同自己屋企比
香港人真係煩 唔洗錢 有得比你用重想點
好多機場得30-60分鐘你用咋
想快咪自己比錢囉
香港個wifi 算係咁上啦 幾個step 就攪掂
有啲外國機場仲on9 要你用local 電話 register
等佢send個sms activation 俾你 都on撚9 啱啱先落機 撚有local 電話咩
懷疑佢根本冇插modem
1. 機場用Cisco AP 唔知好定差
2. 機場IT係外判 (好似俾AXL定PXXW)
3. 通常D AP有問題係熄完再開
4. 咁多人用慢都正常
點解機場係facebook 永遠都係大埔
以為真心世界級
用到 易入 睇到片 免費 你仲想點
公眾wifi 個用途同你係屋企down av 個wifi 唔同
屌你老母
幾十個人搶個充電臭閪制先係問題
一係就企係到充
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞