做緊私家老人院保健員,你問我答?

131 回覆
3 Like 3 Dislike
識答既盡量答
點私家法
幾錢人工?
要讀咩course先做到?
有冇幫呀伯含撚?
有冇進修/轉行嘅打算
姐係唔係政府支助開既老人院
12000-18000不等 睇你做邊間
要讀個保健員牌 拎左個牌就做到
無 但有呀伯會自己打飛機,有時巡房會見到
黎緊應該會讀護士,等面試,愈做愈開心,幫人既滿足感好多
1)15000-20000 睇下佢有無咩特別服務而定
2)有啲係家人無能力照顧入黎,有啲人係到住得好開心,屋企人日日都黎探佢,當然都有啲係政府比錢綜援case比仔女扔入黎比我地照顧,唔理佢地
3)其實細間既私人老人院好多都有人手不足問題而引發出員工手法唔好既問題
4)當然有同事係好有愛心做,當院友係自己家人咁照顧,有人就對有錢個啲好,更有啲純粹為人工做野,機械式工作
你幾多歲
好似好多pcw都係啊姐黎
好唔好做? 我做津院
2x歲
有時hw都要做pcw野既
都幾好做既,做私院係自由啲,無咁多規舉,但人工低啲
樓主,轉ngo老人院啦
人工高好多
你咁年輕好易請
物治留名
會唔會見到佢地好心up
有試過apply ngo但無收到面試
無咩特別感覺
拎綜緩點夠錢俾私院費用?
拎綜緩個啲case係我地院係屬於買位(政府津貼院費)佢地比千7蚊就可以住一個月包食,雖然我地係私院,但比政府買左7成床位,所以佢地個個都係比千幾蚊,每個位補貼萬幾蚊
1/ 老人家住幾錢一個月?
2/ 佢地係咪唔開心,覺得屋企人唔要佢?
3/之前劍橋單嘢係咪平常事?
4/ 同事係咪有愛心?定扮出黎?

thx
1)15000-20000 睇下佢有無咩特別服務而定
2)有啲係家人無能力照顧入黎,有啲人係到住得好開心,屋企人日日都黎探佢,當然都有啲係政府比錢綜援case比仔女扔入黎比我地照顧,唔理佢地
3)其實細間既私人老人院好多都有人手不足問題而引發出員工手法唔好既問題
4)當然有同事係好有愛心做,當院友係自己家人咁照顧,有人就對有錢個啲好,更有啲純粹為人工做野,機械式工作
thx for your reply r

最好去d老人院睇下問下 有時價高都唔一定好服務 好環境 最緊要自己啱 老人家都鐘意 有d 10000至11000都有 收綜援價都有 (below10000 全包)同樓主所講一樣 有冇特別服務又會有收費
點先住到買位?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞