絲打們點整指甲?咩款?(2)

1001 回覆
30 Like 69 Dislike
Lm
我都去過呢間整 係幾細心同埋修甲型修得幾好
不過始終係西九 係有啲up dup同埋照燈部機唔係好乾淨咁
同可能我問題 照機照得耐會照到隻手有啲痛
但如果可以改善下個環境同部機我覺得佢係滿分既
佢好似會搬鋪 見佢ig story問人tst定mk好
Btw 第一次去以為自己去錯地方 因為隔離仲有個美甲師
搬就好喇 以佢實力搬出tst Mk 都無問題
我個次去都以為去錯
春天珊瑚色
因為間舖係佢師傅嘅,佢講過係以學徒制之類係度做。但佢師傅就係做媽媽級嘅多啲,佢就做後生女多啲。我第一次整gel甲就係搵佢,果陣佢都開始做無幾耐。我都覺得唔係幾衛生,我仲好直接問佢唔洗戴手套活著口罩之類咩

後來轉去第二度,亦係之前打過嘅劣評文,同埋睇大家嘅反應,先知原來佢算整得好細心同靚。

我知佢係有心做,佢話有薄寫低客人嘅紀錄,而且事隔幾個月,佢竟然好快up得出我同佢吹水期間講過嘅嘢~

希望佢有自己舖
即係隔離位美甲師係佢師傅?佢整得咁規佢師傅應該更ok喎
好靚呀,指甲油定gel 甲?
我好耐無上去,唔知係咪師父,我估姐
理論上係,但我又無見過佢師傅整成點播
想問你地平時做緊會唔會留意美甲師用既product係咩牌子/產地果d?
會呀 我會記住個名同樣google下係咪日本野
點解?
我都有好奇問過佢喺邊道學gel甲
跟住佢話嗰陣喺ig見到佢隔離嗰個嬸嬸有教就報咗名
咁啱佢又有多個位 所以就同個嬸嬸分租咗張枱自己做
聽佢講好似話學完啲基本野之後自己練咗個幾月就開始接客人到依家 好似一年左右 早排去佢話下個月會轉去TST 其實都幾勵志 佢好似廿一二歲咋
不過佢隔離個嬸嬸我去咗咁多次都只係見過一次定兩次 好似大陸人嚟 講野勁大聲
其實都唔係真係咁重要,記得係bonus,覺得關係會親近啲。但最重要都係手勢同態度 絲打加油
係 呢啲bonus嚟
最緊要手勢同細心同有耐性
以為佢係日本學架添
點解?我約左聽日去試。絲打你去完?
我見咁平之前都去試左啦, 好有耐性整得唔錯過左3星期都仲好靚好實淨, 最重要係唔hardsell, 之前去附近果d sell 到我驚, 係咁問我係咪唔想自己變靚, 但加左錢都整得唔靚諗起就一肚火 ...所以聽日你可以安心咁去啦
絲打淨係叫人唔好幫襯,又唔覆點解,私怨L?即使你自己唔鐘意新開既shop都唔駛叫人唔好幫襯呀嘛
覺得整甲嗰兩個態度幾好
話去廁所但係佢見我搵勁耐都搵唔到紙巾就主動拎包紙巾俾我
雖然係好小事但係覺得幾細心
早幾日去bexxxxnail整
好似係新請果個美甲師同我整
係幾有心機整 但有d細節位整得一般
eg 表面唔平 個底整得太貼肉(會好易起邊)
依個價錢黎講有d貴 整左$398
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞