[大整合]手作youtuber上官荼純茶手作呃錢實錄3

1001 回覆
316 Like 15 Dislike
咁都開到3 多得茶茶弱智,咩都公開放上網

事源
人氣手作youtuber上官荼(又名茶茶、茶嬸、處女茶,真名吳嘉詠)於instagram story公然R折

繼而引起LIHKG絲打「好驚grad唔到」嘅注意而開post,並引起廣泛關注和討論

其後,處女茶被踢爆多次R折、以格仔名義清垃圾和公審老公及其父家家人而引起巴絲不滿

及後,有眼利絲打發現茶茶經常性不利申以及公開數落前男友,並將自己的破處大計亦公諸同好

與此同時,茶嬸早前朱古力玫瑰花所剩食材工具以高價轉讓一事再度引起熱烈討論

茶嬸對外宣稱有關她的真名和工作地點之嫌亦隨即被質疑

出住咁多先,食完飯再整合

食飯前梗係不忘整張正圖
到3喇 佢都未回應吓

茶茶肯出黎回應未
新post留名
推到茶茶正面回應
推推推
pish
推推推
以後啲人一search茶茶
就睇到呢啲post
好興奮
老爺個fb已經冇哂icon hide哂全部嘢
到底離左婚未
連老爺都知 大鑊了
可能有行家mon post
推!
睇黎大家都唔記得佢有r過mac book discount
個陣佢仲r左幾日
不過冇cap到圖
不如搵人整合大家俾ernest既留言,等佢一次過睇晒
點解可以mon得咁快
睇黎佢好驚
推推推
話唔定人地一家人好團結
啊嬸 整你兩句
如果我係你既話 del左個ig同youtube channel佢啦
真係好樣衰 做youtuber做到你咁 真係第一次見
好!繼續
隨著越來越多巴絲加入討論,有網民自稱荼荼,並為茶嬸的行為記錄在案,史稱茶諫官

記得follow荼荼
ins荼gram:ngkawing_fansclub

另一邊廂,有熱心網友與茶嬸當面對質,可惜茶嬸四兩撥千斤招數太高

除此之外,處女茶被懷疑邊動用西環海味舖太子爺老公lihkg帳號無限負評,邊龜縮
巴絲們繼續搜集證據,列出茶嬸罪行
1.態度囂張,寸觀眾

2.高價拍賣陳年「名牌」

3.uptoo800之handmade產品有嚴重缺陷

疑似講大話唔眨眼(訛稱初吻健在)

其他,茶嬸並無正面回應,並不停刪除影片/帖子,此舉動引起巴絲瘋狂起底,並公開茶嬸前度、老公和夫家資料或照片
前度:

丈夫:

夫家海味舖:
在此容我讚揚一下各巴絲各茶嬸,整個狙擊行動的所有有關人士之私人資料,均來源於處女茶的所有Social Media帳戶
(未見過人咁撚蠢)

轉頭繼續
老爺奶奶見到寶貝仔咁慘
掂都唔掂得新抱
一定好心痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞