佛牌討論(正)

1001 回覆
49 Like 28 Dislike
我見呢到都開過d關於佛牌既post
但都有好多誤差,有沉迷陰法鬼靈
有無理智急病投醫俾人劏
我都係用家之一,知識唔算深,但會自己花時間睇書研究
接觸原因係,人生有好非自力可解決既問題,有時我地用盡力都差少少機會,機緣巧合接觸第一塊佛牌。之後發覺有改變,所以就去到今日
大家或者可以討論下
由於命理術數由古至今都屬於九流既偏門話題,所以就乾脆開係吹水台。大家當生活奇聞傾下,唔好當一門嚴謹科學
聽講佛牌係將你下半世既好運調前去依加用
有一點可以分享下
香港好多賣佛牌既鋪頭都唔係自己親自去泰國請。而係去內地某幾間壟斷既大店取貨,之後直接發售。而呢幾間壟斷大店,2/3 都係主買陰物,這是十分危險
也有為數唔少係去找一些泰國人,假扮師傅然後搵間工廠去大批製作假牌,再發售。
據我觀察,呢風氣首先出現星馬一帶
假牌假師傅又或者佛牌做假文化由星馬帶起。之後大陸進一步推出外觀吸引既商業無效果野,比如狐仙之類(注:泰國係無狐狸,所以泰國師傅做既狐仙一略當假或者沒效果就可獲得)

如果要係香港請佛牌,除左某討論區之外,去鋪頭要留意對方有冇自己去泰國證據,同時對方有冇賣狐仙之類商業野,有賣即係唔誠實啦
另外,要睇下對方有冇賣鬼仔,好易分望落唔安樂邪既一般都是。
非也,呢係誤區
可能陰牌可以
但正神正統佛牌只是加入左師傅既加持力,同該佛牌開光請落來的神既助力
簡單來講:就是師傅法力修為+神佛助力
如果我地理解每個人(氣)即係運有厚薄
而佛牌是助你增加你既氣場,當然氣場可以分人緣方面,財運方面,僅此如此

所以係一種補充,唔係調動你福報
當然唔同師傅有唔同功力上差別,但理論就係咁
有冇人想知多點誤區,錯誤
我可以再講講
邪牌會上身係咪真?
正牌只係助力,都要睇自己點努力right?
正牌主要點分類?價錢?有效期?需唔需要還願?持續供奉?
感激感激
1)如果我地將正統佛牌理解為一個幫你增加唔同範疇既(氣)eg財,感情既一個暖爐
陰牌就是類近功效既冰箱,都會幫你,但佢提供氣場係逆向。呢個比喻下
人既氣場係正,而鬼係負,帶陰牌會令你氣場接近鬼既頻率。姐是你係一熱飲,長期加冰味會變涷。無精神易病。你話上身,如果情況耐數量多,情況可能會出現

2)你是正確既,沒有有效期,當然你可以透過布施去增加佛教講福報,令到你運更加好。一般沒有還
除非你求時親口私人答應左會還。比如話我我到幫忙就會捐錢,不需供奉

3)價錢豐儉由人100到6 位數字都有
大家對供奉同條件償還既觀念好多應該是來自香港牌商不停鼓吹陰牌,令人誤會佛牌=陰牌
其實嚴格來講陰鬼仔同佛牌一點關係都無。只是大家都是類似同都是泰國出姐
香港好多人都會覺得佛牌帶頸上會有種神神佛佛感覺,俾人唔好印象
但佛牌有一類叫冠蘭(非佛相)比如寫了符金屬管,動物法相:山羊,獅子
仲有一些天神:比如儲蓄老人,拉壺(經考究)可以放落褲袋
而我就是只帶腰以下的人
Push
Pish
輕輕推一推
推推推推推
有甚麼都可以拎出來傾下
十連
無人
18 連
連登比較小人 前排媽媽比左個我 我其實唔多識
香港邊間好?泰期佛好無?我見好多人推介
我是熟客,可能會略貴,但保真
好少家長會傳佛牌比仔女
多d人入來
香港係咪好難買到真既正牌?
想要平安 正橫財 正 正職兼職如意
橫 股 賭
有咩推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞