想派一封5000利事比一個有真正需要既連登仔

472 回覆
24 Like 399 Dislike
高登柒頭回顧 屈機男
https://lihkg.com/thread/64383/page/1?ref=ios

收埋啦你
實際去到有需要的人
有意思過冰冷數字
講極都唔明
高登柒頭回顧 屈機男
https://lihkg.com/thread/64383/page/1?ref=ios

收埋啦你

點解仲有人認為我係高登個屈機男

我解釋過

我一接佢account就比成班毒撚咬

我話我唔係都比人屈我係

咁我就話我係啦
老豆衰爛賭 差財仔幾十萬
前幾年佢開始有思覺失調
佢同老母喺我好細個個陣已經離左婚
所以屋企依家得我一個人做野
朝早打份濕鳩地盤工 夜晚落大家樂做下兼職
屋企所有水電煤 還債各方面都係我自己一個人搞掂
真係搵幾多都唔夠洗
老豆又唔生性 成日話食左啲思覺失調藥之後便秘
趁我忙無留意就自己停藥 一停藥就復發
一年入幾次院 對上一次係上個月2號
到依家都未出院 醫生建議我送佢入老人院
因為佢除左思覺失調 仲有少少腦退化
我又唔可以經常喺屋企照顧佢 驚佢有咩意外
亦都驚佢又唔食藥 但政府老人院排期要等幾年
私家收費又比較貴 真係怕自己應付唔黎
連登仔高抬貴手

真心想比有需要既人

請支持#79

請支持#92

請支持#106

請支持#24

請支持#130
既然想幫有需要既人
點解要用正負評去衡量幫唔幫佢呢

我單單比其中一巴絲

其他人會唔服

但世事就係咁

大多數人認同既事未必正確

而一件錯事

會因為大多數人覺得岩而變岩
閣下似曲線笑緊超人就真
錢銀數目係冰冷
實際幾多真係去到有需要的人
同埋timing都唔岩

係想幫助人,早排寒流黎之前
買定大批super warm去派
搵義工就差唔多

我有捐開錢
實際去到有需要的人
有意思過冰冷數字
講極都唔明

派利是for fun大家開心

我捐錢都好直接去到有需要既人

一定唔會比街頭籌款撚
唔要錢,但想同屈巴食餐飯,得唔得?

利申,創業撚

利申,創業撚

你想同高登個屈機男定我先?
做緊廢青就用曬d錢 又唔想返工
5000蚊應該夠我捱多半年
個po係你開嘅
就係你啦

利申,創業撚

你想同高登個屈機男定我先?
個po係你開嘅
就係你啦

我得罪太多毒撚

不了
上星期上內地探親 俾人打左荷包
我知 上大陸就唔應該帶咁多錢
但係我真係無諗過有人會偷我咁殘舊嘅荷包
用左八年半啦 皮都反得開 我真係好揼春
而且入面儲左八年d相一次過無曬
今個新年真係好黑仔
我只想用呢$5000 去試下買股票 學下野
屌你班智障有冇尊嚴架
乞食咁款乞依件垃圾屈機男?

條on9 仔有心既就直接捐畀慈善團體啦, 上嚟撚鳩咁撚

你地收左依筆錢, 一世抬唔起頭

你好多錢不如同我鬥捐錢啦
如果派5000俾我就好啦
普通打工仔一名,錢唔係多,不過俾完家用,儲完錢,所剩冇幾,未至於三餐不繼,但想買心頭好都要諗過度過......

如果收到大利是,捐左十分一之後,會好好獎勵一下自己。
要考dse
I need money
屈機哥又出黎比人撚
個個reply 全部都負皮多過正皮
每個人都好想要 但係自己得唔到
其他人都唔可以要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞