[DSE物理2018] Physics討論區

89 回覆
8 Like 10 Dislike
當年中學take Phy chem bio lm
怒小弟功力較弱,QM Course 都好似無見過呢條式
有無人想對下卷
你點知YL physics miss wong個channel架?
唔明

上面中文卷係miss wong做?定係?

其實我FB add左佢
你係咪佢既學生?我係佢以前既學生
利申:靠miss wong攞左5星星
😂唔係佢學生,但搵到佢有拍片
你知唔知佢同亞伯林同一間學校,佢真係好好,本身全班predict攞3,結果半班攞左5以上
依家有heart老師買少見少。
我見到佢成日都拍片放youtube,講解得好清楚,(比我清楚好多haha)
我長期上youtube學嘢
youtube search phy dse 就見到佢
phy比較少人拍片或者有啲拍拍下就冇再拍 (比起maths chem個啲)
好彩有哩位miss 佢cover左好多past paper仲好有心 幫到我好多
物理好少睇你個channel
不過你啲數學片幾好睇
我都係主力教Olympiad
DSE拍得簡單,我驚悶,所以無咩拍basic野外

黎緊先會拍Olympiad成套video教材,出埋書,就退落黎
遲下拍下大學物理。

DSE淨係想拍d好多人會錯嘅concept,或者係解題方法和pp解

數學,我都唔知點教好,所以淨係拍d得意,其怪的片
呢個老師真係好好,日日都幫我補課,教AL題目,幫我清concept,令到我思路好好,明白哂啲題目,最後攞左5星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞