有冇真心覺得正嘅日本動漫真人化電影?

196 回覆
2 Like 0 Dislike
浪客劍心啦一定 老老實實角色還原度都幾高,動作方面都有做到飛天御劍流既動作,值得一睇

中島美嘉型到呢
圖書館點睇

圖書館戰爭
仲有個電視特別篇都幾好睇
電影第二集未睇

好正,打仗場面比預期認真
頭文字D 賭博默示錄 死亡筆記
爆漫改編都叫好?你班友冇撚嘢呀嘛?
爆漫電影版劇情平淡,毫不熱血,選角馬虎(兩個男豬角都唔掂,新妻搵染谷將太嚟演又係格格不入)
演技粗糙
女豬角醜樣都算啦,仲要改埋個性格,格硬整個sad end 嚟製造不能稱為驚喜嘅驚喜
就係因為全戲都冇一個高潮,佢先要整個無厘頭嘅,我不能一直都等你
on99
咁都叫好睇,你班連登仔食開屎?

變態假面1都可以接受,鳩鳩地笑下都還可以,我果時同幾個日本仔一齊睇,大家都笑得好開心
2就幾乎係變左keman rider 果啲濕鳩電影版,打果啲低能大修卡咁
冇錯,特效比1係好左,但正正係好左,冇左果種荒謬感,反而一啲都唔好笑
我仲以為2換左導演,點知係同一人,真失敗
爆漫改編都叫好?你班友冇撚嘢呀嘛?
爆漫電影版劇情平淡,毫不熱血,選角馬虎(兩個男豬角都唔掂,新妻搵染谷將太嚟演又係格格不入)
演技粗糙
女豬角醜樣都算啦,仲要改埋個性格,格硬整個sad end 嚟製造不能稱為驚喜嘅驚喜
就係因為全戲都冇一個高潮,佢先要整個無厘頭嘅,我不能一直都等你
on99
咁都叫好睇,你班連登仔食開屎?

變態假面1都可以接受,鳩鳩地笑下都還可以,我果時同幾個日本仔一齊睇,大家都笑得好開心
2就幾乎係變左keman rider 果啲濕鳩電影版,打果啲低能大修卡咁
冇錯,特效比1係好左,但正正係好左,冇左果種荒謬感,反而一啲都唔好笑
我仲以為2換左導演,點知係同一人,真失敗

深度文

多部未華子真心唔掂

多部未華子真心唔掂

即係小丸子?
浪客劍心真係好睇
劇情還原道高
動作場面完全冇渣流攤
冇一般漫畫真人化嗰種特攝片feel
浪客劍心真係好睇
劇情還原道高
動作場面完全冇渣流攤
冇一般漫畫真人化嗰種特攝片feel

冇電腦特技要求係易入口啲嘅

呢套好啱feel

中段有少少悶
整體OK

無人講呢套竟然

正咩?

好睇過原版漫畫先啦

套劇場版係原創結局黎??
我覺得幾正,製作都算科得多水
浪客劍心啦一定 老老實實角色還原度都幾高,動作方面都有做到飛天御劍流既動作,值得一睇

D動作戲唔錯,配樂都高質
大家對銀魂真人版電影有咩睇法

雖然未上
btw 電影內容係講紅櫻篇?

原作好似係70年代既小說

咪9up啦
漫畫all you need is kill近年作品黎

小畑健畫果套漫畫同電影都係根據櫻坂洋寫果本輕小說改編
但係咪70年代就唔記得左

原著個end個種失落感正d
竟然無人講羅馬浴場, 依套係我唯一認同GE真人電影化GE漫畫
阿步寬做主角真係做得好正
頭d呢

對車唔多喜好,所以唔知呢套拍得好唔好

三萬蚊

過夜

https://www.youtube.com/watch?v=jx1JEN4Pm-0

頭d都算拍得ok啦
不過除咗d金句 故事真係唔係太好,d角色性格改得太勁
須藤京一 呢個淆底保守得嚟又有技術嘅車手竟然會炒車收場
竟然無人講羅馬浴場, 依套係我唯一認同GE真人電影化GE漫畫

第二頁已經有啦

第二頁已經有啦

條友眼殘,膠都費事俾

呢套堅好睇
阿木同爆粗band 友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞