沈陣營第一百期 -師父有的放矢,但準備食屎

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
美債升應該有影響
牛得 咁樣彈大陽燭

睇怕過唔到今晚
LM
823跌撚完未
唉,連落好多日。。

跌到無brake
美債升應該有影響

主要係債息 上星期五破埋2.8%
呢啲收息股相對冇咁吸引
823跌撚完未
唉,連落好多日。。

跌到無brake
美債升應該有影響

呢啲收息股相對冇咁吸引

日日睇bloomberg 5 things to start yiur day就會明升得有幾快
內銀咪仲高息
點解唔整死內銀先
七仔又係你
收到
唉,連落好多日。。

跌到無brake
美債升應該有影響

呢啲收息股相對冇咁吸引
內銀咪仲高息
點解唔整死內銀先

就係內銀高息 相對黎講823 3.4%同2.8好近
所以相對地冇咁吸引
同埋加息改善銀行息差,應該係有利銀行股架
11根本唔應該日日跌

跌到無brake
美債升應該有影響

呢啲收息股相對冇咁吸引

日日睇bloomberg 5 things to start yiur day就會明升得有幾快
同埋加息改善銀行息差,應該係有利銀行股架
11根本唔應該日日跌

11 backward yield 3.34%
同823一樣食緊屎
都係因為師父
今日 13:38 中國財經
中證監傳要求券商處置押股須維穩

外電引述知情人士稱,中國證監會上周要求券商機構在股票質押回購業務上要維護市場穩定,不能引起個股閃崩。

消息引述證監會稱,如果股價因短期大幅波動而觸及平倉線,證券公司不要立刻執行處置,而應與客戶積極溝通,要求客戶補充擔保品,擔保品包括不限於股票、現金等金融資產,房地產、土地等也可以作為擔保品。

內地媒體報道,滬深交易所聯合舉辦股票質押式回購業務的培訓會,表示大比例質押融資的個股在股價觸及平倉線後, 證券公司也不會立刻執行處置,而是會要求客戶補充擔保品。

大陸佬咁撚ON 9 唔俾券商斬人倉
聽朱律講入左熊過夜 靠你找數啦
入左冇得走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞