母親設靈 八両金仰天痛哭:媽咪

99 回覆
22 Like 318 Dislike
八両金母親葉歐麗蓮早前因病逝世,享年83歲,昨日於香港殯儀館設靈,喪禮以佛教儀式進行,今日出殯。八両金與兒子「八両仔」葉小霆一起接受訪問,滿臉鬚根、神情憂傷的八両金仰天痛哭,不停叫媽咪,他說:「我跟老天講,讓我媽咪過埋新年,點知……」他情緒激動,說母親走得太突然,離世前一個月仍行得、食得又唱得。他憶母親生前很幽默,喜歡上台表演。

以淚洗臉茶飯不思

八両仔表示自嫲嫲離世後,父親整日以淚洗臉,茶飯不思:「爸爸有6兄弟姐妹,因嫲嫲走得很突然,所以全家很傷心,不能入睡。(會否擔心父親抑鬱?)不擔心,他有修佛,我會安慰他。嫲嫲生前很疼惜我,我都傷心,但明白人始終會死。」
https://news.mingpao.com/pns/dailynews/web_tc/article/20180125/s00016/1516817986435

雖然成件事好悲傷
但我始終都忍唔住笑左
對唔住呀金金

R.I.P.
威啦叻啦 開啦開啦

一個喜劇演員好似佢深入民心其實已經好值得受人尊重
我笑係因為佢個人風格影響左咋
「我洗唔洗UN下UN下先講呀」
「隨你」
「講咩丫...唉 SORRY」
「講過喇 繼續喇」
「我跟老天講,讓我媽咪過埋新年,點知……」
人如其名,唔明有咩咁好笑
rip
邊忽好笑
樓主痴撚線
樓主正一on9仔
我無話過成件事好笑
係個標題令我幻想到好笑

雖然睇到條片都默哀左
講真
假如我係無心尊重我都唔會加句對唔住同RIP係尾啦
樓豬
想問有乜咁好笑?
唔洗兜啦 落地獄啦
承你貴言啦
thanks
Rip:(
算啦
可能我曲得唔夠圓
唔記得左連登已經太多00後同埋道德撚
只可以講希望八兩金可以盡快撫平傷口
廢事比班癲狗亂咁咬啦
柒咗就認啦木咀
無柒點認
自己爬文由頭到尾都係講緊同一樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞