沈陣營第八十九期 - 直搗大本盈,救得一個得一個

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
我想買張40000call, 1000蚊中左有1M, 實際過六合彩
咁抵玩?
但係好似無人提供流通量
唔知有無師兄有經驗買呢d 超價外option
遠期期權太多時間值就算超價外都貴
想請教下option 係咪即係認購證,定係第二樣野黎?
2月喎
我嘅assumption 係1,2月牛三,3月股災
你用嗰platform 應該有制㩒叫佢開價
差唔多,不過warrant 由輪商發行,option (期權)由交易所做agent 搵人對賭
岩岩google 左原來係第二樣野黎
無卷商戶口無得玩
我之前有留意過輪點玩,但係睇到點計價就放棄左
因為禁入去搜尋page,兩隻明明差唔多內容既call 輪個價可以差一部
我用sptrader, 㩒左佢係幾秒就消失,而且個spread 好闊
理論上喺佢出現個幾秒落盤係買到?
夜期
目標45000
對岩盤就成到交, 只係因為冇人掛盤AGENT冇去持續開價
價閪好正路
夜期越強大,日市越仆街⋯
因為嗰莊唔想開價
你可以係咁㩒
或者放一個你認為合理既價睇佢要唔要
或試吓揾你間經紀行屌鳩佢開價
不過預左到時唔係in the money就俾人食價
唔中既話你預total loss
2月到期40000 long call
你月尾到期日40000點都係無錢賺
除非升穿40000+long call 按金(時間值)+手續費 先有錢賺
又或者好早就升近40000,有時間值多同有引伸波幅大先有啲啲錢賺

利申:淨係入過1-2次期權,次次都係走左先爆升,可能有錯
已開新post

沈陣營第九十期 - 豪賭一鋪,還是勝券在握,走着瞧吧!

https://lihkg.com/thread/539204/page/1
麻煩哂樓王
呢幾日真係推快好多
辛苦曬
有燶味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞