[真係好民主]馮檢基今開記招 料宣布「不做Plan B」

129 回覆
33 Like 3 Dislike
系你老母
印象中…
青政願入泛民協商平台 倘青政去馬 劉小麗:不補選免𠝹票
https://m.mingpao.com/pns/dailynews/web_tc/article/20171015/s00002/1508003416603

再講又冇出人咁可以點
講咩基哥勝算低所以唔比佢去,咁真係DQ出邊個,袁海文?佢比基哥更少票,勝算在哪?
基哥自己退就無問題?佢退先係反映問題,唔係咁多人唔打算跟個機制佢又點會退?
所謂初選就係要團結含淚投票,原來唔鐘意就可以反枱,咁要初選黎做咩?
其實都係個句喇,成件事重點唔係馮檢基自己一個到
嗱嗱嗱你就要問一開始造勢個啲人喇
基哥有無講係因為多人唔跟機制先退呀?無丫嘛?

乜都係你自己估,自己講,然後就屌哂全世界,你唔比人地真係大局為重覺得自己無勝算?都on99
佢大局為重就唔會獻世咁耐啦
唔好自己呃自己啦 佢一定係仲有心選而俾人叫退出 不過唔知係佢自己黨友定係其他人姐
無留意開
其實點解小麗老母自己唔選返
未補選到佢個席
除左話你天真都唔知講咩好
記者會講到明做planB引起爭執同撕裂,唔想大家分裂先退,
大局為重?你搞笑啊,佢大局為重一開始就唔會去選啦,選完先良心發現呀?
如果今次DQ姚,小麗老母下次都應該唔使選。
只要起下底就知有份迫馮檢基退果班大部分係民主黨一派的人
include某d大學教授,傳媒人

豬東迪的確好撚陰濕
但你民主黨前主席李永達當日攪9馮檢基係自招懷疑

一係你公開指證豬東迪同政棍教授
所以咪話最合理係重選囉
"唔係咁多人唔打算跟個機制佢又點會退?"
哩度既人, 係包括所有飯民選民

初選基制既目的就係揾一個最多人支持既人出黎爭
依家居然出左個好多人唔支持既, 咁係defeat the purpose, 即係嗰機制有bug

究竟應該根據一毎錯既plan行到尾一齊仆街, 定中途改, 哩個係問題

你當所有飯民政客係間公司, 佢地同客傾好點整件products出黎
點知做到一半發覺唔撚掂, 嗰客都想改
咁應該堅持到尾同個客攬炒, 定中途改, 哩個係問題

我覺得嗰proposal係有問題, 中間有啲人有不君子行為都值得垢病
但認為依家基哥自願退黎換人絕對好過攬炒益保皇
基哥老婆喺大學做高層 點睇自己老公咁撚廢
唔好死去新界咪好
其實一直都唔明點解講到佢選一定輸
先唔講:
明報
3個月前既報道
青政「願」入泛民協商平台

到底
青政「有」參與初選

青政「沒有」參與初選
我唔知
亦唔知同基哥事件有咩關係
同共產黨係一丘之貉
所以
要解救被DQ議員只有從「DQ議題」著手
花精力搞「䃼選議題」治標不治本
補你老母
你之前話「青政自己都有參與初選」
但原來你唔知「青政有沒有參與初選」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞