[真係好民主]馮檢基今開記招 料宣布「不做Plan B」

129 回覆
33 Like 3 Dislike
好撚心啦 明搶游個位咪明搶 學人講乜柒政治倫理?
見你地一個二個屌返一般理解既「泛民」轉頭,真係不得不說自決派今鋪真係玩得靚,所有罪名就人地孭,好處就攞撚曬
自決派,不過好似無人知咁
成個plan開頭有bug, assume第二人選必然係最好替補
哩個雖然通常啱但其實邏輯上不成立

如果飯民唔嘗試用其他人, 係所有stakeholders包括基哥都輸, 佢真係收得山仲臨老臭朵
佢變, 就全部人都有利
站在功利主義角度冇埋由唔試
更何況最後佢"自願"退出都總算冇違反協定
幾十歲人...佢唔制唔通打佢咩...
開頭嗰plan係唔夠週詳, 但事後咁補救已經係局限下相當理想
最上咁都講得出
當日玩初選定好哂既野,今日先黎改
今次泛民又做得好肉酸
唔關事,民主黨今次係屌曬鬼屌得最大聲既人
唔係啦,民協唔退咁落去就真係會比人逼死,投降輸一半反而無咁傷
咩叫最好既人選?
即係初選俾左票九西基既都係傻仔?
明既,大局為重嘛

見到泛民咁樣真係好痛心
冇改規定, 有人退出啫
肉酸就梗
咁議席不嬲都係鬥搶,立會大選更加係,永遠同區最大敵人都係同自己類似定位既候選人,因為潛在目標選民都係個啲人
馮檢基柒係一回事,不過唔好唔記得係咩人追住佢咬唔放
最好既人選 = plan a 以外最多人支持人選
佢既民調反咉佢唔係

最完美應該係第二人選要俾人重投一次
因為冇人知plan a 既人 2nd choice 係邊個
嗰度成80%票
一開始唔好預基哥玩啦
過橋抽板
on99,投降唔玩都唔撚比 係要人地輸撚硬都要上先開心
咁初選結果係乜黎?係咪無認受性?
如果姚 or 范民調變差係咪即刻退選?
不過講黎都無用,泛民會話事實九西基自動退出,犧牲,係初選啲支持者傻啫

泛民又再表現唔識玩政治,無計劃,要呃我地幾耐
張秀賢話自己開會個陣提出過用全票制(好似係)
同埋plan唔周詳一會事,點解咁核突係因為有人選完就當plan無到要反枱(因為如果一開始將個plan傾得太好就會反唔到枱,唔同意個plan又會參與唔到個初選拎唔到初選既勢),簡單啲講就係有人預謀打完齋唔要和尚
比佢玩就係打算踩住佢來上(好似係)
計劃就係跟初選結果,要屌就屌反枱個啲
唔係幫泛民,但泛民今鋪真係無辜
其實政府有機會DQ就一早知,唔係話選完先收到料

又唔係有咩黑馬跑出攞咗第二(得果三條友可以有咩黑馬)

點解係要等選完先至如夢初醒咁話要換人?
跟住會有人話
1. 九西基自願退出,個機制仲喺度
2. 明知輸都俾佢出,你傻架

班人既意思係包裝黎既啫,對我有好處,個包裝又靚,又做得好睇,無好處既,咪講實用,其實唔包裝都得
問題係一開始傾初選其實有啲避免宜家既情況,係大家已經唔當啲協商係一回事姐
誰是兇手?
啲規矩都係個位洋蔥頭召集人訂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞