[大小姐林淑敏攞唔到最佳女配角聲討區]:我豈有此理啊

294 回覆
950 Like 21 Dislike
就算係敏g 表哥 千雪攞 都無咁嬲
人地真係做得好sunlight好多
點解偏偏係大陸黎既小朋友 廣東話都唔正
戲份又唔係多
【萬千星輝】大小姐失女配網民戥唔抵 林淑敏:傻喇!冇失望呀!

今年TVB的「萬千星輝頒獎禮」可算是驚喜連連,其中一個最意想不到的環節,就是朱晨麗爆冷得到「最佳女配角」一獎。近期憑著《開心速遞》人氣急升的林淑敏深得民心,有不少網民都力推她成為「最佳女配角」,可惜最後未能成事,大家都替她不值,覺得她是最適合得獎的人,不禁要發聲:「還我大小姐!」、「點解冇大小姐㗎!」、「大小姐做得仲好囉!」

如此多人替大小姐不值,林淑敏坦言很感恩,沒有因此感到失望:「傻喇!點會呀!我唔會答行嘢hea你㗎!但我真係講真喇。」人緣甚佳的大小姐覺得有如此多網民、觀眾及傳媒大力唱好自己,她非常感恩:「咁樣對我嚟講就已經係最大嘅肯定喇!畀我自己所希望、所祈禱都嚟得好多,我好滿足喇!我就係希望我做戲有人睇咋嘛!」

大小姐私底下咁好人,《開心速遞》彈起的頭彩當然不會獨佔:「呢套戲其實係一班人嘅努力,係teamwork,出親都係一班人,又有編劇同導演。我覺得鍾意個劇好過鍾意我囉!我真係咁諗㗎!」 最後,大小姐再感激網民及傳媒:「好多謝你哋的愛錫!」

https://www.hk01.com/article/152008
咁平心而論就算係敏之表哥千雪攞呢個獎都有人不滿架啦
只係tvb偏偏頒比個更加有爭議更加多人唔順超既候選就有啲唔明智,咁頒法隨時連本身OK sunlight既都變左唔鍾意佢,得返死硬派fans鍾意又何必呢
你講得岩 只要唔係林淑敏攞 呢個post都會出現
但應該唔會咁多人撐
最嬲係佢講大陸黎既小朋友呀
千雪有觀眾緣
表哥出面呼聲都好高
敏G話哂都咁多年 之前索腿天后好正 演技有返咁上下 雖然溏心唔知做乜鳩
不過大小姐唔係親生女 又點會有得攞
我覺得最離譜係講淑敏全場dead air同埋講錯人名,知唔知咁樣好唔尊重人,人地好歹係網民心目中大熱,但依家當處境劇冇到咁,tvb你知唔知依家八點檔有幾多人睇呀(多過你套垃圾台慶劇喇),依家咁唔俾面真係好嬲囉
愛回家推post勁快 成日都keep住有人推
不過呢單野好似冇咩人留意到
morning zhu返譚仔落單
開套譚仔比佢做主角啦
到時佢憑譚仔拎視后我第一個開post支持
做譚仔呀姐入型入格
勿演懶肉

好正

大小姐

真係幾吸引, 佢演既效果帶起成套劇
博士同大秘書條線都好好睇

垃圾都吹奏真係痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞