巴菲特:虛擬貨幣幾近肯定是悲劇 樂意賭跌 (21:47)

155 回覆
84 Like 6 Dislike
on.cc東網專訊】虛擬貨幣愈炒愈癲,「股神」巴菲特在接受外國傳媒專訪時表示,幾乎可以肯定虛擬貨幣最終以「悲劇」告終,自己永遠不會持有任何虛擬貨幣。他又提到,很樂意買入5年期虛擬貨幣看跌期權,惟強調現時沒有比特幣淡倉。

回顧「股神」在上月曾說:「我認為比特幣毫無價值可言,只是一場投資者驚死蝕底的遊戲,與以前的樓市泡沫及科網泡沫一樣,投資者在追逐近乎沒有價值的東西。」

http://m.on.cc/nc/fin/20180110/20180110214717fi.html
連登大把貨幣專家+礦工
睇得出連登仔仲醒過畢老
畢老生活太安逸回哂塘喇,而家係連登既時間
佢玩緊洗同你講
連燈仔:巴菲特,死廢老,唔接受新野
五年期
有錢過連登仔再出黎講野啦廢老
佢真係盲架,無選擇性
我都想好似佢咁廢
科網股爆破後
有幾多科技巨企
巴菲特最後咪一間都冇投資到
佢又唔係靠玩呢啲發達 唔通同你賭身家咩
就算佢同你賭一億美金又點
又唔點影響到佢身家 聲名
根本玩唔玩都唔會影響佢說服力
科網果期完全唔同
個名關事就得
冇盈利乜春都冇照炒到飛天
BITCOIN 都係WOR, 有間叫長島冰茶既公司,改左名叫long blockchain 後,即刻升左2.9倍
呢期D 美股咪係 由其 中概個批
即刻炒高幾倍

同埋 D 幣 用緊好多資源去生產 由其電力
2000爆完,05年Google上市,07年iPhone面世,科技巨企咪先開始真正上位囉

所以bitcoin爆完,就係真正投資blockchain企業上位之時
仲以為可以串下股神
呢個係巴菲特
你估佢係沈大師呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞