(認真post)直播食譜- how to pan grill a steak

164 回覆
9 Like 88 Dislike
坦白講 整到咁真係浪費哂D食物
你用乜撚野油咁把炮
睇落好似好好味。
不過算啦,我都係買唔到得過恨字。
屍油
點解樓主無論食桃定係煮牛扒都係係張電腦枱上做?🤔樓主唔係上等人黎架咩?🤔🤔🤔
收皮啦你
係咪ROYAL級
樓豬言談間始終流露住果種自己最識野 一定要威過你既傲慢 睇到人好唔舒服
張枱要訂先有
我得一塊特秀炸
最撚慘係下下都露底俾人發現根本無料到
唔係royal真係唔想食
因為張枱係royal級
問洗問邊到買
你買唔到
要去果欄訂既
睇到好尷尬
點解唔正正經經打中文
個汁係水蜜桃汁?
好想問樓主係咪我識嘅人
我又有個friend住唔知公屋定居屋
但係好撚想上流
以為自己識食牛扒 講兩句法文 放袋巾就做到上等人
How to make:
1. Bring to room temperature
2. Add salt and olive oil(tips: don't use extra virgin olive oil) to each side of the steak
3. Add olive oil to your skillet
4. Heat your skillet with high heat till you see smoke rising from your skillet(smoking hot)(tips: 千祈唔好用易潔鑊
5. Put your steak to the skillet
6. Pan fried your steak for 1.5 minutes per side(rare/1inch thick steak)
7. Rest your steak for 10 minutes
圖片後補
又唔係唔曉中文,英文唔掂又要夾硬嚟
扮嘢扮到你咁真係好鳩肉酸

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞