屌你老母做廢青攞綜緩真係好撚爽!!

276 回覆
1823 Like 67 Dislike
本世紀金句
呢個世界係要有食物鏈最底層既垃圾先可以正常運作,多謝樓主咁垃圾去維持做社會渣宰
個人有慾望就好難做廢青
打機要課金,單機都唔平
旅行又要錢
睇戲又要錢
又想間中食餐好少少
買下d垃垃圾圾又洗咁d
同朋友出街又要洗

就算唔洗比家用,都需要維持支出

好羨慕樓主拎老綜就滿足
唔想番工個慾望大過你上面List果d慾望未得
你做印傭?
好撚羨慕樓主
日日畀老細屌柒 又要ot 又要服侍閪客
可能臉皮仲厚
喺呢度你當然可以懶係好瀟灑咁講你呢堆野
現實同fd面對面嗰時你又可唔可以分享你呢堆偉論出黎呢?
唔好自欺欺人啦樓主

但如果你係真心覺得你而家嘅人生係好理想
而你都成日同你啲家人、朋友分享你呢堆野嘅
咁我估錯囉sorry
但如果真係咁樣嘅話
喺我心目中你已經唔係男人了
你失去左作為男人嘅特質
現實應該日日比人笑
份工又唔難做兼準時收工又好pay

香港有幾多呢啲工啊 你搵到係你好好彩

但好多人 努力讀書入中學 出嚟都係打奴工做一世
搵得一皮野一個月真係攞綜緩好過
樓豬 真識享受
樓主如果你真係囉綜援嘅
你今個月夠唔夠義工時數呀
唔係會比社署的去照肺
另外上左搵工堂未呀
諗好左今次作啲咩搵工記錄未

咁熟例既
我都想知8點起身=/=廢青
失業真係好正
每日起身慢慢食早餐, 睇住旁邊D西裝友趕頭趕命,自己懶懶飲杯奶茶
食完早餐, 返屋企上網搵工, 每日SEND十封信差唔多,
之後訓覺, 訓到十二點或者一點起身, 可以開電腦睇劇, 睇電影, 打下機, 有左電腦, 呢個世界大把免費娛樂
到左三四點, 可能會覺肚餓, 由於消耗唔多, 可以考慮落街10蚊兩個包, 或者 食麥皮
HEA到晚上, 如果有家人就返屋企食飯, 冇就盡可能自己煮, 節省少少
失業左一個月, 依照咁既生活方式, 扣除必要開支, 總支出大概平時返工四成左右,
諗落都覺得好笑, 我辛苦工作, 為左就係六七十歲後, 可以享受類似咁既休閒寧靜既生活
原來失業已經可以做到, 人生真係可笑, 哈哈
岩呀 認同樓主 外國講黎把撚咩 依到香港
你可能爽,但你屋企要養你條垃圾就好撚慘
樓主咁撚毒 又冇女, 將來又唔會結婚生仔 緊係可以聲大大啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞