屌你老母做廢青攞綜緩真係好撚爽!!

276 回覆
1823 Like 67 Dislike
其實而家香港咁ON9, 搵十幾年錢先可以有首期買層樓, 仲要供多幾十年, 好似樓主咁真係唔錯

點解我要返工搵錢姐屌, 努力同回報根本完全唔成正比, 辛苦做野返黎D錢又係比D地產佬榨乾, 諗真D返工搵錢根本等於做奴隸, 靠綜援生活到既話真係唔好返工, 我講真, 你只係做緊奴隸幫緊人搵錢, 然後自己袋雞碎咁多樓都買唔到
住邊
係咪諗住成世無女
你講到我地d做狗既好似一定會識到女朋友咁
65歲好似你咁就陰公啦 早餐食m記午餐晚餐又要驚貴去煮公仔麵杯麵食
綜緩户瞬間上新建公屋
仔女讀書唔駛錢、搭車唔駛錢
得閒去地盤炒散,平時淘寶再去Yahoo賣下野呃傻仔,不知幾爽
求攻略
好羨慕
綜援有幾錢月
你自己緊係爽啦 不過你係其他人眼中只係一件垃圾
亦無女人會跟你 典型廢柴
你個名
大家打工嘅錢就比你拎曬
你自己緊係爽啦 不過你係其他人眼中只係一件垃圾
亦無女人會跟你 典型廢柴

點會冇女
唔通搵兩萬零蚊會有女咩
你儲半世人先買到間又細又舊又冇配套嘅樓
綜緩户就直接攞新起公屋,個分別好明顯啦下話
同埋你估0家底既人,真係可以做到樓主咁咩
連登真係無窮撚 綜援一個人拎得千幾又要扣呢樣個樣錢 有時仲要強迫你參加D活動
你話拎住炒散出現金,得個千幾同你就咁炒散有咩分別,比人捉到仲麻煩,咁都可以吹奏
咁少真係夠使咩
出現金比人捉 我覺得班綜緩撚返下炒散係好事,起碼供獻下社會
樓主,你已經成功咁活係自己既世界入面,無視世人目光。

但我恭喜你之餘,同時亦鄧你可憐。

點解?無錯你的而且確係過著看似無憂無慮既生活,但同時你亦放棄左你自己,你選擇將自己封頂,與世無爭。

你大大話話都要做多至少40歲人,你真係可以確保成世人都抱住同一樣既想法?

冇錯有人返工賺果一萬幾千返到不似人形,但同時佢有好多機會接觸身邊既人同事,可以睇到叻既人點做事/態度,亦睇到自己既不足,點改善自己,人脈建立,或者點樣從唔同人既角度去分析d野,呢d經驗係錢買唔到既。

最後,你過住呢種生活,你既世界只會愈黎愈細。
我唔只兩萬 本身屋企有樓 女都有
你呢家叫條女再揀 佢會揀我定揀你呢d廢青狗
自己打飛機啦
人各有志啦

有人夠食又有得住就OK,有幾個知心友,陪係屋企人身邊,咁樣過完一生就心足;有人就想努力賺錢環遊世界,你又唔可以話後者既人生好過前者既
富翁=有錢人
漁夫=廢青

不過咁~~

富翁同漁夫除左錢既差別之外...

富翁有女爽YY
漁夫冇女只能打J度日
屋租水電煤寬頻電話費全部唔洗你交真好
咁你依家有無女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞