[I/A] King’s Raid #59 祝願2018年各巴絲中專中到手軟

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
啲裝要幾靚先可以p姐單坦, 單frey頂得住
今日一入場10秒frey已經死撚咗
午間新聞: 公會三王己死
記得帶面具
到4王鳥
https://youtu.be/1VOJ9r4IzI8

其實即係TOC 62隻王咁 ,要消佢100層

攻略來源:http://bbs.ngacn.cc/read.php?&tid=12969101

4號Boss:Gushak

技能:

1.赤紅斬擊
旋轉手中的武器,對周圍的敵人造成物理傷害,最後一擊擊倒敵人2秒

2.劍刃狂暴
劈砍敵人3次,對附近的敵人造成物理傷害並且暈眩5秒

3.鮮血打擊
踩踏地面,暈眩周圍敵人3秒,然後蓄力之後對周圍敵人造成大量傷害

4.獸人狂怒
每當自身收到一次傷害疊加一層狂怒,狂怒持續10秒並且每層提高自身0.4%的攻擊和防禦。當疊加到100層時,獲得免疫控制,持續7秒

5.威懾
每10秒,增加自身攻擊力,每60秒,增加普攻傷害
如果在此期間被控制技能打斷,將提高自身的控制抗性10秒

6.淨化
每30秒鐘,淨化自身所有負面效果並且增加自身攻速

打法:
由於獸人狂暴和各種團隊傷害,需要頻繁的進攻驅散,如果boss疊加到100層,坦很可能會倒下,也有可能釋放技能秒後排。空餘飾品欄位可以帶條鏈(定時驅散)
Boss會受到獸人面具增傷減傷加成
Boss所有技能非狂暴狀態均可打斷,優先打斷暈眩技能

推薦陣容:
由於Boss對後排威脅很大,比較推薦男盾,男盾3技能可以保護後排,因這Boss可以受到減攻速效果影響(男盾2技點滿技書即可-50%)
由於Boss需要驅散推薦NYX作為輔助Dps,可以進行頻繁的驅散來防止Boss進入狂暴
補師推薦大奶,過量盾可以抵擋Boss對後排的威脅同時免疫控制
Dps根據自己所練來搭配
隊伍中盡量帶短CD驅散的英雄如Viska、Leo、Nyx這些
Boss對於隊伍要求比較高,如果沒有最佳選擇就帶條鏈盡量打

條鏈=Sealed Chain of Ancient God

Every 20 sec, cast Silence to a random enemy for 3 sec and remove positive effects.

冇驅散英冇鏈
Leo呢
自選劵呢
5星60lv
用左黎拎其他了
夠啦
企老練咁後應該掃唔到佢既
張七日exp gold boost仲未諗到幾時用先好
前排放長假唔用?
咁岩手頭上無野想升
條鏈係咪裝落clause到?
其實鏈係咪真係咁勁...? 我冇兩條 裝都好似冇咩反應...
5星60lv
夠啦
企老練咁後應該掃唔到佢既
條鏈係咪裝落clause到?
其實鏈係咪真係咁勁...? 我兩條 裝都好似冇咩反應...
我有一條, 但係我唔係好覺有效果
等練巴拍片好過
4 boss一入場,明明已裝好鎖神鏈,又用nyx驅散技+有帶面具
都可以即時彈返出黎
我真係太水
咁我唔洗打Lu
4王會唔會卡足一星期
好似得練巴會比較易打到
練爸一掌就到5王啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞