英國護照去俄羅斯

39 回覆
1 Like 23 Dislike
絲打去莫斯科?

去睇lake baikal

如果淨係去貝加爾湖就用特區
但係你想搭西伯利亞鐵路去埋莫斯科,又over 14日就用BC
因為特區免簽得14日,除非你中途會去其他地方過下冷河(例如:蒙古,芬蘭)

唔過14日
不過都應該會整visa
Thank you 巴打

巴打整完可唔可以介紹下邊間.
我諗住4月去, 會OVER 14日.

google 俄羅斯簽證

https://www.backpackers.com.tw/forum/showthread.php?t=1932930
我睇緊俄羅斯火車
可以加錢拎invitation
156係乜嘢貨幣?
其實我prefer特區護照
反正我有回鄉卡,大陸都當左我係Chinese
同埋個fd話俄佬唔中意英國
拎英國passport好似伏味大啲
唔知真定假

問題係拎特區護照, 係你自己承認咗個中國籍.
唔拎最少只代表中國塞畀你.

出咗中國境外, 你想人哋當你係英國人定中國人, 自己諗.

中國境外一樣當你係中國人(香港,澳門)
要離開中國領土先得
我果陣用特衰
尚在人間
港幣
👌🏻
香港澳門你仲唔當係中國境內?淪陷咗啦
其實我prefer特區護照
反正我有回鄉卡,大陸都當左我係Chinese
同埋個fd話俄佬唔中意英國
拎英國passport好似伏味大啲
唔知真定假

咁你係咪上大陸係咪仲要入中國國境?
香港唔係被中國佔領下嘅中國國境?
香港唔係
雖然淪為中國殖民地,但香港係中國境外地方嚟 中國政府承認架
做乜一定要跟中國呢個殖民者嘅講法叫"境外地區"?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞