考試個陣兩支筆突然斷墨

110 回覆
2339 Like 49 Dislike
當年我考m2無帶計數機
試過考oral太口渴又無帶水 見到監考員張枱到有支未開過既水 就舉手問佢可唔可以比我飲
考試仲用啫喱筆

試過冇帶鉛筆做mc,即刻舉手問
Miss叫我用鉛子筆,佢用人手改我個份
真係好人

誠意推介

呢枝係真係超順又靚靚仔仔 連狀元都用

呢支筆真係又平又好用,芯又易買,都係四蚊支。
買個好少少既筆套10蚊,低級價錢高級享受

我本身手字已經好樣衰
用埋喱隻筆煮仲樣衰
有時啲上年紀既姐姐真係好有人情味

耆齡王走得太前
考試仲用啫喱筆

真係好人

唔係公開試就冇所謂啦

呢隻太幼 揸耐左會痛
考試用原子筆係基本啦
仲用墨水筆真係on9
一係就帶多幾枝

呢隻太幼 揸耐左會痛

仲要頂手
Pilot Super Grip無得輸 中學雞果陣寫足一個月都仲有墨
我試過去青衣見工,但唔記得帶筆
仲記得見工個度附近得啲酒樓、七仔、百佳
去左百佳但無筆賣,我即時灰到盡頭
點知個收銀呀姐主動問我要筆做咩,問我係唔係要考試
我對眼發晒光:係見工呀 你係唔係知邊度有筆賣
呀姐:你拎去用啦 加油!

雖然最後見唔成份工,但都多謝左個呀姐好多次
一次試過兩枝原子筆冇墨
好彩己經就黎寫完 冇乜影響

另一次考試要用鉛筆
另左兩枝鉛芯筆出黎 兩枝半個鐘前試過都用到
結果一入到去開始寫第一題 兩枝突然壞左
最後唔用個筆頭用枝鉛芯寫
屌我之前考DSE就係咁

帶左6枝藍色原子筆,咁仲有支紫色原子筆係筆袋無拎出嚟

屌佢老味考通識寫吓一支無墨寫吓一支又斷墨
6枝都寫唔撚到

結果頂硬上舉手係筆袋拎支紫色筆寫埋嗰半頁

好彩最後都無影響成績

諗番起真係嚇死

白痴
紫色緊係唔影響 仲話好彩
咁既垃圾文都咁多正皮
仲要1999睇到一半以為講故仔
屌平時我上堂冇筆都係咁拎,你咁都要諗正弱智
G2

誠意推介

正呀喂
考試仲用啫喱筆

真係好人

唔係公開試就冇所謂啦

大學都係人手咖啦,次次用原子筆
屌我之前考DSE就係咁

帶左6枝藍色原子筆,咁仲有支紫色原子筆係筆袋無拎出嚟

屌佢老味考通識寫吓一支無墨寫吓一支又斷墨
6枝都寫唔撚到

結果頂硬上舉手係筆袋拎支紫色筆寫埋嗰半頁

好彩最後都無影響成績

諗番起真係嚇死

白痴
紫色緊係唔影響 仲話好彩

嗰時呀sir講明份卷scan 去電腦如果用淺色筆會可能睇唔到,所以佢叫我地一定要用深色筆呀麻

依支既0.5係最正
中學考試用pilot G2
DSE打後
考試都係用鋼筆
每朝考前入滿墨
英文用lamy 2000
中文就用pilot prera (試過好貴嘅sailor 21k 但考試唔好用)

話帶樽墨入去考嘅都係on9
根本唔可能寫得曬
同埋邊撚度有時間俾你入墨
仲要抹乾淨枝筆
有無買嘢氹返清潔姐姐先
中學考試用pilot G2
DSE打後
考試都係用鋼筆
每朝考前入滿墨
英文用lamy 2000
中文就用pilot prera (試過好貴嘅sailor 21k 但考試唔好用)

話帶樽墨入去考嘅都係on9
根本唔可能寫得曬
同埋邊撚度有時間俾你入墨
仲要抹乾淨枝筆

鳩up咋
同埋入墨1分鐘內乜都夠啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞