考試個陣兩支筆突然斷墨

110 回覆
2339 Like 49 Dislike
當年我最黑仔個陣
試過final個陣 兩支筆突然寫唔到
仲要係愈寫愈淡色
好似睇住自己既生命慢慢流逝咁
垂死掙扎左陣 支筆終於收皮
個陣我用左30秒平復情緒
即刻分析狀況
1.監考員性格
2.我坐個到有冇fd
3.時間限制
4.地點

監考員好似好惡 如果我同佢講筆無墨
佢應該會講呢d係你既事 唔會理我 同時提升戒心 防範我 所以放棄
咁係邊到有筆? 首要目標係去廁所張紙支筆 有兩支 但係太注目 只可作為最後手段
但係我未諗到其他方法...唔通..我既能力...只係去到呢到 呢到就係我既極限?
呀仔 未到最後一刻 都唔好放棄
我腦海突然諗起媽媽既說話...雖然我屋企好有錢!!但敗北 係唔可以容許既!!!!!
我再整理下思緒 諗起 清潔工人係廁所張點名紙有筆 而且我拎左都無人知 我即刻舉手去廁所
點知去到廁所 個清潔姐姐就係到..唔通天要亡我?
我厚住面皮同姐姐講 有冇筆比我
點知姐姐就話 我大把呀 之後 係用具室拎左幾廿支仲話任揀!
最後我成功pass
原來 無論幾孤傲既皇者 都有仆街既一日
我想係到同清潔姐姐講 多謝晒你支筆
考試仲用啫喱筆
毒撚冇筆都唔敢舉手問
我敢講 你舉手 d監考一定會幫你
有時啲上年紀既姐姐真係好有人情味
用血寫
毒撚冇筆都唔敢舉手問

好耐之前試過 無幫
考試仲用啫喱筆

用鋼筆,帶樽墨去
下次用返最cheap最普通啲筆啦
清潔姐姐有愛!

呢支筆真係又平又好用,芯又易買,都係四蚊支。
買個好少少既筆套10蚊,低級價錢高級享受

最好寫係呢d筆
毒撚冇筆都唔敢舉手問

Dse 試過
冇幫

一枝考哂全部科都得

用開呢度 寫果陣順啲

用開呢度 寫果陣順啲

用開 pilot super 乜乜藍色 手感好好
邊間咁好個廁所支筆都係用PILOT
毒撚冇筆都唔敢舉手問

你根本冇遇過有幾賤格的監考就收皮啦你
毒撚冇筆都唔敢舉手問

哇你呢種諗法十分危險

用開呢度 寫果陣順啲

用開 pilot super 乜乜藍色 手感好好

原來就係你post呢個 岩岩load唔到圖
毒撚冇筆都唔敢舉手問

你根本冇遇過有幾賤格的監考就收皮啦你

條友可能仲讀緊中學

呢枝先正

網絡圖片,唔是我的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞