[著片]薯片post

119 回覆
31 Like 1 Dislike
大家會唔會用筷子夾薯片食

真係好撚方便

學好揸筷子終身受用
樓主搞到我呢個幾年無食薯片嘅人特登走去買和牛味食
早排食完和牛味真係幾正
琴晚再食埋呢隻辣肉腸味

真係好撚方便

學好揸筷子終身受用

倒出黎用筷子夾
泰國帶子味都好

真係好撚方便

學好揸筷子終身受用

倒出黎用筷子夾

特別係冬天咁凍 唔駛洗手
Lays黃色 同埋大陸賣既青瓜味
好想食啲重薯仔味既,有冇好推介?

kettle都幾香薯片味 不過要食海鹽味

同埋呢隻
佢本身少鹽 我自己會刨少少鹽落去

果時買呢隻有個鬼妹問我喺邊度搵到

呢隻薯味夠,但係調果淡左啲
厚度合格,起碼唔會好似Lays咁

調味係淡,薯味都唔濃,但整體來講都ok

啱我口味
不過食半包會有啲寡
要買dip嚟點/磨鹽

試咗輕輕磨d黑椒落去,已經提升唔少

又得 有時薯片落少少調味就夠
返璞歸真

磨埋鹽
Lays黃色 同埋大陸賣既青瓜味
好想食啲重薯仔味既,有冇好推介?

kettle都幾香薯片味 不過要食海鹽味

同埋呢隻
佢本身少鹽 我自己會刨少少鹽落去

果時買呢隻有個鬼妹問我喺邊度搵到

呢隻薯味夠,但係調果淡左啲
厚度合格,起碼唔會好似Lays咁

調味係淡,薯味都唔濃,但整體來講都ok

啱我口味
不過食半包會有啲寡
要買dip嚟點/磨鹽

試咗輕輕磨d黑椒落去,已經提升唔少

又得 有時薯片落少少調味就夠
返璞歸真

磨埋鹽

個隻係好淡的 所以我都支持磨鹽/胡椒

真係好撚方便

學好揸筷子終身受用

倒出黎用筷子夾

特別係冬天咁凍 唔駛洗手

懶人恩物
但都係要洗筷子
留名
鍾意食醋味薯片,冇記錯就係樓主第一幅圖隻牌子

之前去旅行食過呢隻覺得好撚正

我買6包左右

咁當然會買埋supplement個啲...
鍾意食醋味薯片,冇記錯就係樓主第一幅圖隻牌子

kettle嘅酸忌廉味都唔錯
Tyrells sea slat & black pepper

好耐之前759有賣一隻柚子辣椒薯片都好正 搵唔番

正嘢
Tyrrells太貴 我剩係食過紅椒同呢隻味
呢隻啲胡椒味啱啱好
好香胡椒又有少少鹹香

Tyrells sea slat & black pepper 唔夠 kettle 果兩種好食(正常版同有機版),
Tyrells d 黑椒比較表面,
kettle 黑椒味入味好多

利申:最中意食黑椒薯片, 你買兩包一齊食就知我講咩
Tyrells sea slat & black pepper

正嘢
呢隻啲胡椒味啱啱好
好香胡椒又有少少鹹香

我嫌佢唔夠咸 會自己再刨d海鹽入去shake

記得飲水

之前食過759嗰隻傳統薯片 無乜鹽
呢隻就會自己刨少少鹽落去
超香薯仔味

呢隻好正, 薯仔味仲香過原味 lays
Lays青瓜味薯片
有冇人知香港邊度有得買

加拿大薯片

正嘢
呢隻啲胡椒味啱啱好
好香胡椒又有少少鹹香

Tyrells sea slat & black pepper 唔夠 kettle 果兩種好食(正常版同有機版),
Tyrells d 黑椒比較表面,
kettle 黑椒味入味好多

利申:最中意食黑椒薯片, 你買兩包一齊食就知我講咩

我剩係食過正常版 係重味好多
有機版未食過 其實有無唔同
推返上嚟先 759入返Tyrrells貨
會員卡66折 19蚊包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞