沈陣營第六十七期 -冇break會炒車的

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
【實戰理論】北水緊拙 小心大媽股(沈振盈)(DEC 08)

昨晚外圍市況反覆做好,美股三大指數輕微上升,道指升70點,收報24211點。而港股方面,前日急插完,昨日亦有反彈,但反彈力度不足,只微升78點,收報28303點,市底確實疲弱。

技術走勢而言,恆指昨日的反彈,仍受制於28500點阻力。自前日跌穿了50天線之後,大市要下試100天線才有支持。後市要脫離險境,恆指一定要重上50天線之上。若然28000關口失守的話,後市就危甚!

現時影響港股的主要因素,是內地資金的情況,以及A股的表現。很明顯,現時內地資金正在抽緊,加上政策上要進行去槓桿化,A股已現套現壓力。港股一直是靠北水作為後盾,遇水北水緊拙,港股實在難有運行。短期其實要留意着一些「大媽」股的走勢,皆因北水已斷,此等靠北水支持股價的股份,可能面對沽壓也無力挽。

師父滿懷信心,大家可以放心
買bitcoin用閒錢好啦 呢隻野大上大落千萬唔好賭身家

我包保你賭身家一定輸 因為你會比個波幅搞到你好唔冷靜
一件間條西裝 眾沈門的回憶
沈判之後 更難忘記
忘記我還信你

你不用在意 大跌也只是剛好而已
我早已經待在市底

周杰倫有聲

咁都估到

完全唔岩音
純粹9改
28400.01....你話唔係特登我都唔信
【實戰理論】北水緊拙 小心大媽股(沈振盈)(DEC 08)

昨晚外圍市況反覆做好,美股三大指數輕微上升,道指升70點,收報24211點。而港股方面,前日急插完,昨日亦有反彈,但反彈力度不足,只微升78點,收報28303點,市底確實疲弱。

技術走勢而言,恆指昨日的反彈,仍受制於28500點阻力。自前日跌穿了50天線之後,大市要下試100天線才有支持。後市要脫離險境,恆指一定要重上50天線之上。若然28000關口失守的話,後市就危甚!

現時影響港股的主要因素,是內地資金的情況,以及A股的表現。很明顯,現時內地資金正在抽緊,加上政策上要進行去槓桿化,A股已現套現壓力。港股一直是靠北水作為後盾,遇水北水緊拙,港股實在難有運行。短期其實要留意着一些「大媽」股的走勢,皆因北水已斷,此等靠北水支持股價的股份,可能面對沽壓也無力挽。

師父滿懷信心,大家可以放心

莫非呢轉係港股聖誕大特賣 ?

2018一開市就要同師父開年
上證又插, 睇路
今晚錢錢錢可以J財政懸崖
耶路撒冷
上證又插, 睇路

又係準備插水
上證又插, 睇路

港股呢兩日獨立左
排緊48入去接多支四叔火棒
排緊48入去接多支四叔火棒

上證又插, 睇路

港股呢兩日獨立左

最後逃生門已關
\|/
大家贏多啲 小弟温書 今日
咁都中四叔一棍,原來套現咗1.8億,咁即係消化晒,或者今日我接多支火棒

47.85 喇
徒兒知錯
師父幾時會開燈呀
咁都中四叔一棍,原來套現咗1.8億,咁即係消化晒,或者今日我接多支火棒

47.85 喇

47.85 喇

唔緊要啦,頭先我睇四叔股權變化,其實減咗1%都冇,基本因素冇問題,明年我預樓市再上3%,反正諗住揸長啲嘅
上證

47.85 喇

唔緊要啦,頭先我睇四叔股權變化,其實減咗1%都冇,基本因素冇問題,明年我預樓市再上3%,反正諗住揸長啲嘅

四叔仲有7成幾股權 12唔掂佢驚過任何人啦
其實師父係唔係交番電費?
我買得佢對家未?
想報仇一雪-600
我屌你老母外圍全部升日本仔又升2百,好跟唔跟走去跟垃圾支那,又同我插撚番落去
其實師父係唔係交番電費?
我買得佢對家未?
想報仇一雪-600

想報仇一雪HSI -600 之恥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞