我正垃圾 拎晒老豆d退休金去買騰訊升 我唔死都冇撚用

201 回覆
33 Like 376 Dislike
留名睇仆街
161.

有犯罪或不誠實意圖而取用電腦

(1)

任何人有下述意圖或目的而取用電腦 ——

(a)

意圖犯罪(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間);

(b)

不誠實地意圖欺騙(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間);

(c)

目的在於使其本人或他人不誠實地獲益(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間);或

(d)

不誠實地意圖導致他人蒙受損失(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間),

即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁5年。

(2)

就第(1)款而言,

獲益 (gain)及損失 (loss)的適用範圍須解釋作不單擴及金錢或其他財產上的獲益或損失,亦擴及屬暫時性或永久性的任何該等獲益或損失;而且 ——

(a)

獲益 (gain) 包括保有已有之物的獲益,以及取得未有之物的獲益;及

(b)

損失 (loss) 包括沒有取得可得之物的損失,以及失去已有之物的損失。

有野留返同官講

如果如果騰訊升 我真係水洗都唔清
如果跌 我輸老豆百幾萬 可能要去防止自殺會參觀下
著草啦樓豬,仲睇?
發放假消息?
我天真以為可以賺少少走 點知輸到咁
天呀 求下你 我只求唔輸錢
比個機會我 過到今次 我永遠唔會再玩牛熊
我唔想不孝 只要拎番個本 如果今次冇事 我一世食素
如果唔係 老豆 我下世再報答您!

報得驚
咪推呀
叫你老豆再做野咪得囉
不要推
Molamola
潛咗水?
推一推
條友仔吹太大,如果話20球貨(400萬錢),我可能會信,話哂lihkg咁多有錢仔
成隻牛80球貨,你一個人掃左70球
我真係唔會信
智障都炒股
就爆....
智障都炒股
就爆....

搭地鐵見個個都開aastock睇700
你地唔好再推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞