[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (51) - 正規二輯 !!

1001 回覆
31 Like 5 Dislike
聽曬收錄曲
暫時最岩聽嘅係Moonlight Melody
抒情歌對我黎講,係velvet風中嘅第一順位
而My Second Date同 Perfect10聽落都唔錯
另外,Kingdom Come 同 About Love我就覺得還好
其餘嘅我就有待再聽 因為真係一般(對我而言)

其實好想啤啤可以有次cb試下Btob It's Okay個隻歌咁嘅style
雖然我地唔係每個都精於唱歌
但可以作為其中一個新嘗試

My Second Date好啱我聽 其他要聽多幾次先
可能有時分咗心播完都唔知
暫時只係聽左主打 等晏啲得閒聽埋其他 睇下可唔可以超越The Red Summer 因為我覺得成隻TRS都好尾機RF唔洗講啦 仲有Mojito同Zoo都真係冇得輸
我個人係鍾意快歌多啲既
聽曬收錄曲
而My Second Date同 Perfect10聽落都唔錯
另外,Kingdom Come 同 About Love我就覺得還好

其實好想啤啤可以有次cb試下Btob It's Okay個隻歌咁嘅style

暫時最鍾意都係kingdom come
不過好似冇之前highlight clip個陣咁好聽
kingdom come段highlight clip正到聽左廿幾三十次
聽曬收錄曲

呢樣真 雖然話就話loop左幾次 但係分心聽 分唔晒d歌
初頭仲以為會跳埋ATTABOY 添
等我仲幾期待
不過look都幾正
等我仲幾期待
不過look都幾正

我覺得look無論編舞同歌正過主打好多
Look既velvet風都重好多
好好聽喎主打個編曲
白菜最後peek a個度我想答chu

hot joy so hot
留名
聽曬收錄曲

因為pop味冇咁重?
等我仲幾期待
不過look都幾正

我覺得look無論編舞同歌正過主打好多
Look既velvet風都重好多

因為初頭我聽attaboy個teaser真係著迷左 look我其實都覺得正
不過前者更吸引我啫
聽曬收錄曲

呢個我都覺
暫時黎講kingdom come最impressive
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/11/17/183913_f94b1edf4a28848b226ebdb30bffed7e.jpg[img][/url]
刷得幾多得幾多
上啊~~

揾得返pw啊

你究竟係邊個?
成隻碟真係全velvet歌,好難既正規,真係好似啤啤咁講呢隻碟好珍貴啊
vocal line d和音真係好高汁

無趣熊又發作啦…
岩岩先得閒聽左主打同睇左mv
首歌幾岩我口味,唔錯
希望大發有多一位

mv入面車厘好突出
高祖同熊保持水準
joy都唔錯,仍然係hot joy
承歡~正
好想同承歡玩恐怖遊戲
Hot yeri
首歌幾岩我口味,唔錯
希望大發有多一位

mv入面車厘好突出
高祖同熊保持水準
承歡~正
好想同承歡玩恐怖遊戲

< 영풍문고 여의도점 >

* 일 시 : 2017. 11. 23. (목) PM 7:00
* 장 소 : IFC Mall 노스아트리움

본 앨범 사인회는 11/18 (토) 부터 ~ 11/20 (월) 까지 당 매장의
Red Velvet 2nd Album [Perfect Velvet] 구매자 중 총 100명을 추첨하여
11/21 (화) 오후 12시 이후 http://blog.naver.com/ypbookstore 를 통해 발표됩니다.
자세한 사항은 사인회가 진행되는 매장으로 문의해 주시기 바랍니다.
成隻碟真係全velvet歌,好難既正規,真係好似啤啤咁講呢隻碟好珍貴啊
vocal line d和音真係好高汁

今次隻碟$M 都俾咗好多自由度佢地
好似話D 歌佢地五個都有份揀
岩岩先得閒聽
首歌幾特別 肯試新野
不過同我之前所想有少少出入
首歌幾岩我口味,唔錯
希望大發有多一位

mv入面車厘好突出
高祖同熊保持水準
承歡~正
好想同承歡玩恐怖遊戲

一位...
岩岩先得閒聽
首歌幾特別 肯試新野
不過同我之前所想有少少出入

首歌太特別 驚唔岩大眾口味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞