[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (51) - 正規二輯 !!

1001 回覆
31 Like 5 Dislike
聽完成隻碟真係感覺好豐富
完全感受到佢地尋日形容新碟嘅意思
一首首聽落去每一首歌都唔同
好有層次而且好多估唔到嘅編曲同轉折位
高汁高到漏哂出黎
下隻碟點算

下隻碟繼續高汁落去

貪心啲希望今次可以實時all kill到一次

呢個有D 難喎...
前面班大佬好難打...

呢個有D 難喎...
前面班大佬好難打...

唔駛同時
分別曾經一位都滿足

94line

呢個有D 難喎...
前面班大佬好難打...

唔駛同時
分別曾經一位都滿足

呢個就貼地啲
打歌就...
同一時間打幾個副本
其實sm算唔話得,好肯試新嘢,唔會話咩受歡迎就食死嗰條水 有得聽唔同類型嘅歌幾幸福

講真而家賣實體碟賺到既錢只會越黎越少...
銷量呢D 嘢對 $M 黎講可能 wfc
$M 要搵錢既話仲有大把辦法cap 你水....
所以放開銷量呢個包袱話係可以大膽D 去嘗試唔同玩法
睇完初舞台最尾白菜peekaboo係咁正

加油呀啤粒
咩一位都好送一個比啤啤啦

上啊

上啊

1 finished!
6 remaining!

撥一撥頭髮已經
lm
今次隻主打暫時未覺得係自己聽落個style
不過可能再聽下會有另一番睇法

依家聽緊收錄曲
lm

依家聽緊收錄曲

聽多幾次就中哂毒
lm

依家聽緊收錄曲

暫時Look 同 About Love 特別深刻
有啲仲未聽
lm

依家聽緊收錄曲

$M d 歌係要 loop 多幾次先會上腦
我比較鍾意 Look 多過主打少少...
編舞好正

lm

依家聽緊收錄曲

我都prefer輕快style
不過睇得出好今次album好用心整
拎多啲第一
聽曬收錄曲
暫時最岩聽嘅係Moonlight Melody
抒情歌對我黎講,係velvet風中嘅第一順位
而My Second Date同 Perfect10聽落都唔錯
另外,Kingdom Come 同 About Love我就覺得還好
其餘嘅我就有待再聽 因為真係一般(對我而言)

其實好想啤啤可以有次cb試下Btob It's Okay個隻歌咁嘅style
雖然我地唔係每個都精於唱歌
但可以作為其中一個新嘗試

spotify可唔可以快啲更新
聽曬收錄曲
暫時最岩聽嘅係Moonlight Melody
抒情歌對我黎講,係velvet風中嘅第一順位
而My Second Date同 Perfect10聽落都唔錯
另外,Kingdom Come 同 About Love我就覺得還好
其餘嘅我就有待再聽 因為真係一般(對我而言)

其實好想啤啤可以有次cb試下Btob It's Okay個隻歌咁嘅style
雖然我地唔係每個都精於唱歌
但可以作為其中一個新嘗試

Moonlight Melody 聽落好舒服
lm

依家聽緊收錄曲

$M d 歌係要 loop 多幾次先會上腦
我比較鍾意 Look 多過主打少少...

look真係好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞