[伏線黎]降魔的(拾壹)

1002 回覆
25 Like 10 Dislike
驅魔 !

結局會好似MARVEL彩蛋咁出黎講2句就正

身為馬家後人
點解你咁廢
枉你姓馬

因為馬家係女人先識降魔。

男既馬家後人係傳宗接代
同芷若生個女就得

結局芷若留係人間同馬明生埋個女
然後就去投胎轉世
諗消失前 芷若含住眼淚 摸住個b女
小玲 我地目的地再見
究竟韋家雄會有咩伏筆

重覆loop

又是鬼?

可能捉鬼/魔呢
播主題曲個陣有一幕呀moon 望住馬明 馬明想攬佢但消失左 唔通最尾呀moon
愛回家隻啤啤好耐冇出場

講開又講,有冇人記得愛回家學頭明明有隻鬼,點解而家冇左

離巢
播主題曲個陣有一幕呀moon 望住馬明 馬明想攬佢但消失左 唔通最尾呀moon

睇片頭啤啤似比人車尾箱藏屍喎...

睇片頭啤啤似比人車尾箱藏屍喎...

伏線來
啱啱先睇番尋晚果集,
馬明用散銀大鳩展明果度好撚型呀
馬國明, 如果第時你同蔡一穎有個仔, 可唔可以叫馬季

出年未散先算
唔知點解 好想個結局係sad ending
愛回家隻啤啤好耐冇出場

離巢

比人降左
愛回家隻啤啤好耐冇出場

離巢

比人降左

又唔係靚仔又唔係好戲
把聲又唔好聽
wfc
唔明點解成日有人問起佢
愛回家隻啤啤好耐冇出場

離巢

比人降左

今晚會有風少
睇片頭好似所有人都死哂 最後馬明做降魔俠自己一個周圍殺魔
睇片頭好似所有人都死哂 最後馬明做降魔俠自己一個周圍殺魔

原來心姐無子唔係解佢冇左個仔, 係因為佢死左, 所以冇仔

利申, 9up
芷若重遇馬季會一齊一陣 點知掛住個死人liam

佢肯心穎都唔肯la
記得第一次遇到韋家雄馬明唔得閒,所以唔載佢,但點解第2次都唔載佢呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞