(屌,冇人開)東京美食分享區

1001 回覆
67 Like 10 Dislike
不過我睇相好似有啲舊
其實我最想住MO我覺得MO正過Peninsula 同Shangri la Tokyo不過老豆好討厭呢間MO
咁同女朋友去就可以再去住吓
不過見未住過東京FS同RC都想試吓
同埋女朋友好鐘意four seasons 個brand
而家我地改咗一月開sem之前去廢事八月去兩次Tokyo 因為我同屋企人八月頭都會去
到時早幾個月book 酒店希望可以book到餐廳
Btw Peninsula Tokyo 出面皇宮成日一車車大陸台灣香港旅游圑想靜吓都唔得
最嬲就係係洒店想靜靜地食個早餐都嘈住哂
黎緊住Peninsula 一定要食in room breakfast
Ritz Carlton廁所小小舊 但係間房翻新過 所以都ok嘅
但係concierge計 RC一般般
一半日子住FS一半住MO
RC Tokyo 未住過不過RC Osaka 個concierge 就真係好好
我幾年前同屋企人去關西旅行漏咗條褲係某間溫泉旅館佢幫我問哂咁多間旅程住過嘅溫泉旅館一間一間咁問
又向我道歉話問完間間都話冇
果陣我好感動
有冇好咖喱推介
MO我都好鐘意
啲service好細膩
裝修design 世界級不過service 好似香港果間仲好
下個禮拜去東京10日
Budget唔多
有冇啲又平又好味 仲可以連續食幾餐嘅舖推介

[[/s][/s]
同事上月食的
有冇人喺東京食過茶泡飯
成個post都唔見有人提係咪唔好食
真係冇諗過食茶泡飯🤔
本身都唔鐘意湯飯
鯛茶漬け?只知銀座有間出名不過無食過
有間連鎖店叫えん幾好味又唔貴
去旅行得幾日,食茶泡飯好似浪費咗quota唧
Pancake會推介bills定幸せ?
兩間都想試 但今次應該食一間算
係改得個咁ge名,唔係食晒2間都唔得ar?
去幾日 旅伴應該唔會肯食兩間 所以試一間算
Bills係芝士味輕軟type
幸せ係蛋味好重濕潤type

我自己鍾意bills多d
Bills做早餐
幸せ做下午茶

兩個人share一份唔會太飽
你說服下佢啦

唔就腳 要排隊
多本地人食,同埋幾平
2點半排
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞