[LOOΠΔ] 本月少女討論區(3) 冇腦賢真b生日粗卡!幾時先齊人出道?

1001 回覆
10 Like 5 Dislike

珈熙愛你

好多謝你啊

YAAAAA

英國清做咩分開晒咁po相 係咁推post?

我鍾意

英國清做咩分開晒咁po相 係咁推post?

我鍾意

9 號之前推爆佢 祝珈熙21歲生日快樂

點解呢個post 反而係討論mv有咩伏線多而唔係首歌本身好唔好嘅
點解呢個post 反而係討論mv有咩伏線多而唔係首歌本身好唔好嘅

本月少女嘅特色

你新飯可能唔知 其實所有本月MV係出道前都係伏線

如果你一開始就追本月少女本身就知BBC成間公司收埋好多秘密
係Total18個月計劃入面 每個成員solo唔單係展示成員本身嘅魅力 同時都係制造同完成緊本月少女本身嘅世界(LOONAVERSE)

而每次BBC都會係成員/小分隊 嘅teaser pic, MV, 歌詞等等 入面收埋及透露同本月少女嘅世界觀 同時呢18個宣傳期都俾公司從12個成員同3個小分隊(3個世界觀)作整合 係完全體出道時展現成個LOONAVERSE出黎

所以每次有新Teaser或者MV 本月飯就會化身為偵探去估本月嘅後續世界

唔係粉紅色
https://twitter.com/loonagirls/status/935342622054461440
笑死
有個a__y走入去留唔好用B_S黎呃like rt
而家成堆飯失曬控咁copy佢原句黎留言
https://twitter.com/loonagirls/status/935342622054461440
笑死

多謝幫手推 post
笑死

多謝幫手推 post

我?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞