機師夢碎兼失戀 非禮10歲女童  5呎浸大生獲官安慰  「好多領導人都矮」

162 回覆
170 Like 8 Dislike
但無一個非禮蘿莉
橫掂都入冊
不如斬死老竇老母報復啦
短人生仔正仆街
同場加映
港大生入人宿舍偷拍判感化

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170619/56848060
於DSE以優異成績取得獎學金並入讀港大精算系的男生,去年在女同學宿舍房放置攝錄機偷拍對方,被揭發後自爆之前已曾兩次偷拍對方,警方及後在港大生的電腦內發現多段包括偷拍得事主裸體的片段。

港大生夏健祺(21歲)今在裁判法院承認3項不誠實取用電腦罪,辯方透露被告父親是公務員,被告於美國出生,畢業於培正中學,於港大活躍於宿舍活動,是大學壘球隊成員,父母得知兒子犯案均感震驚,但仍對他表現支持並帶兒子往見精神及心理醫生

醫療報告指被告因校內課外活動和專業試受到壓力才犯案,辯方求情希望判刑不會影響他下月11日參加的專業試,求裁判法官判被告社會服務令或緩刑。裁判官將案押後至下月17日以等候被告的感化及社會服務令報告始判刑,期間被告准保釋。

案情指去年7月,女事主於港大聖約翰書院宿舍房中的書架上發現一部小型攝錄機,翻看記憶卡內容發現被告偷偷放下攝錄機的情況,女事主於是向宿舍職員報告。被告隨後向他們坦白一切,又向女事主道歉,警方接報調查,被告承認於同年4至5月間亦曾偷拍,警方發現共有13段片偷拍片段,部份片段拍得事主裸露身體。
港大vs浸大
正識宣佈新term 「撚大 」

撚狗大學專收毒撚 矮仔 心理有問題既人
「好多領導人都矮」

鄧小平
152cm

拿破崙
169cm

應該無第三個出名

德川家康156cm
豐臣秀吉140cm

15xx 年

對比同時代日本人其實唔算矮
5尺都有女友
「好多領導人都矮」

鄧小平
152cm

拿破崙
169cm

應該無第三個出名

德川家康156cm
豐臣秀吉140cm

15xx 年

史太林
168cm

邱吉爾
167cm

幾百年你先舉得個幾個例子
「好多領導人都矮」

鄧小平
152cm

拿破崙
169cm

應該無第三個出名

德川家康156cm
豐臣秀吉140cm

15xx 年

史太林
168cm

邱吉爾
167cm

屌,幾時開始167、168 歸左落矮到架
「好多領導人都矮」

鄧小平
152cm

拿破崙
169cm

應該無第三個出名

德川家康156cm
豐臣秀吉140cm

15xx 年

史太林
168cm

邱吉爾
167cm

屌,幾時開始167、168 歸左落矮到架

冇170都唔叫矮??
今時今日180先唔叫矮喎
辛苦考到大學而家咩前途都冇曬 睇到都心涼

如果考入bu都辛苦 真係投胎好過啦

好黑心 心涼
就係掂個細路屙屎既屁股就起哂底
屋企有錢
想做飛機師
大學二年級
老豆老母做咩
真係一石捲起千層浪

利申:呢個行為都係非禮
都覺得係嚴重犯法行為

入u率先18%
真係好多人要投胎
15幾既仔點生存

入u率先18%
真係好多人要投胎

未臭係
利申 美國留學JJ
想做機師
座係度禁唔禁到最頂啲掣呀?
垃圾基因別生仔
個法官講得輕鬆到呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞