有冇人有聽Maniac?

252 回覆
27 Like 3 Dislike
唔好大驚少怪啦
嗰個都自己去架啦
聽小眾嘢條路就係咁
去得多咪識人囉

利: 飛已買,maniac咁正,難得開oneman出新碟你唔係唔支持下嘛?
不在港
唔好大驚少怪啦
嗰個都自己去架啦
聽小眾嘢條路就係咁
去得多咪識人囉

利: 飛已買,maniac咁正,難得開oneman出新碟你唔係唔支持下嘛?

幾時有大驚小怪
小紅帽 鐵樹蘭我都自己一條友去
開個POST問下舊歌姐
唔好大驚少怪啦
嗰個都自己去架啦
聽小眾嘢條路就係咁
去得多咪識人囉

幾時有大驚小怪
開個POST問下舊歌姐

舊歌基本上就係上一隻碟個d
早排佢地都load曬上iTunes

佢地仲有小量歌冇收錄嘅,不過我覺得星期五都係玩新碟同上一隻碟 。
唔好大驚少怪啦
嗰個都自己去架啦
聽小眾嘢條路就係咁
去得多咪識人囉

幾時有大驚小怪
開個POST問下舊歌姐

我見之前maniac係joox個rehearsal live係鐵樹蘭揸機 有冇機會係做嘉賓
唔好大驚少怪啦
嗰個都自己去架啦
聽小眾嘢條路就係咁
去得多咪識人囉

幾時有大驚小怪
開個POST問下舊歌姐

我見之前maniac係joox個rehearsal live係鐵樹蘭揸機 有冇機會係做嘉賓

其實好多band本身都好friend

但我希望太有guest啦,我淨係想睇maniac
唔好大驚少怪啦
嗰個都自己去架啦
聽小眾嘢條路就係咁
去得多咪識人囉

幾時有大驚小怪
開個POST問下舊歌姐

吐嘈幾句,鐵樹蘭可唔可以講少幾句,成日搞到場show怖道會咁
唔好大驚少怪啦
嗰個都自己去架啦
聽小眾嘢條路就係咁
去得多咪識人囉

幾時有大驚小怪
開個POST問下舊歌姐

佢地仲有小量歌冇收錄嘅,不過我覺得星期五都係玩新碟同上一隻碟 。

岩岩補完哂,先入為主覺得 人格失格、三一、浪客行 比較突出,已急不及待到時鳩跳
去啦樓主
利申已買飛

未溫書呀!有冇邊幾首舊歌推介?

https://youtu.be/ySfgDauR23k

依首引用莊子好撚正!!!

依隻一定要聽啦
溫乜鬼,我都做presentation 啦

做presentation?! 你係成員咩

唔係,我意思係你要溫書,我都要做project
仲返緊學
讓我帶著你的姓氏
由我的名字繼承 你的故事

有冇睇專訪?話填詞填到喊左
唔好大驚少怪啦
嗰個都自己去架啦
聽小眾嘢條路就係咁
去得多咪識人囉

幾時有大驚小怪
開個POST問下舊歌姐

岩岩補完哂,先入為主覺得 人格失格、三一、浪客行 比較突出,已急不及待到時鳩跳

我自己都幾期待,仲期待過睇日本嘢 (我記得versailles post好似見過你)

舊歌聽咗好多年(live都睇過),想睇下新歌live嘅效果。
讓我帶著你的姓氏

呢排maniac真係多咗好多media coverage,替佢地高興嘅,因為真係有實力,值得得到更多。

你知香港,任何非主流都係標籤另類,條路好難行。
窗內窗外
唔好大驚少怪啦
嗰個都自己去架啦
聽小眾嘢條路就係咁
去得多咪識人囉

幾時有大驚小怪
開個POST問下舊歌姐

我自己都幾期待,仲期待過睇日本嘢 (我記得versailles post好似見過你)

舊歌聽咗好多年(live都睇過),想睇下新歌live嘅效果。

係呀,我都認得你呀,我係兩三個月前先識佢地
我係睇完人間失本書搵到佢地首歌黎聽,一聽愛上
讓我帶著你的姓氏

呢排maniac真係多咗好多media coverage,替佢地高興嘅,因為真係有實力,值得得到更多。

岩呀,我開頭聽佢地會覺得似東京喰種op首歌,雖然主音係人地咁唱得...但係香港人都做到依種音樂好難得!!!
睇佢地講7年浮浮沈沈睇到有點心up
但佢地竟然仲想做廣東歌,明明香港已經就陸沈
窗內窗外

依首無乜印象添...
唔好大驚少怪啦
嗰個都自己去架啦
聽小眾嘢條路就係咁
去得多咪識人囉

幾時有大驚小怪
開個POST問下舊歌姐

我係7,8年前,fd鐘意秋紅搵我睇band show,當中有maniac,一聽完就念念不忘。

隔咗一陣佢地出新碟就買咗,咁多年一直有聽。

但呢7年佢地作品得兩三首(不計近期plug 新歌啦),我又絕跡咗band show一段時間.....所以好期待。

早前出浪客行第一次聽,嘩,進化到成隊外國嘢咁。
讓我帶著你的姓氏

岩呀,我開頭聽佢地會覺得似東京喰種op首歌,雖然主音係人地咁唱得...但係香港人都做到依種音樂好難得!!!

TK好多時都係同一個腔唱,但Jason有scream有唱有咆哮,兼佢係非常極之有感情投入晒落去,有血有淚撼動你心。

香港人廣東話metal core再加10分!
讓我帶著你的姓氏

TK好多時都係同一個腔唱,但Jason有scream有唱有咆哮,兼佢係非常極之有感情投入晒落去,有血有淚撼動你心。

嘩 巴打 可唔可以加你tg傾?你好識貨
唔好大驚少怪啦
嗰個都自己去架啦
聽小眾嘢條路就係咁
去得多咪識人囉

幾時有大驚小怪
開個POST問下舊歌姐

我係7,8年前,fd鐘意秋紅搵我睇band show,當中有maniac,一聽完就念念不忘。

但呢7年佢地作品得兩三首(不計近期plug 新歌啦),我又絕跡咗band show一段時間.....所以好期待。

7-8年前係講緊 時光機mr rubber band 秋紅 kolor 野仔 dear jane tonick zarahn... 個期多band到癲!
唔知做乜又沈左,我都睇少左5年左右,近排俾小紅帽喚醒番
人地明明出左勁耐,我係幾個月前先聽過
唔好大驚少怪啦
嗰個都自己去架啦
聽小眾嘢條路就係咁
去得多咪識人囉

幾時有大驚小怪
開個POST問下舊歌姐

7-8年前係講緊 時光機mr rubber band 秋紅 kolor 野仔 dear jane tonick zarahn... 個期多band到癲!
唔知做乜又沈左,我都睇少左5年左右,近排俾小紅帽喚醒番
人地明明出左勁耐,我係幾個月前先聽過

我聽開日本嘢多 。

本土band 得maniac可以留於我心。
讓我帶著你的姓氏

嘩 巴打 可唔可以加你tg傾?你好識貨

識貨?真心唔敢當。大把人聽得更多更廣闊。

https://t.me/cvniuyqpl
講開又講 有冇人嚟緊12月又會去聽秋紅
Maniac!
Maniac!
Maniac!

Maniac打手在此,聽得唔耐,只有兩年,兩年一直loop佢地既歌,每場係香港既show都會去,係前面同人開Pit,由自己一個去fing,到而家都係自己一個去,但入到場同最前面果班人都認得大家,完show會吹水,識到好多朋友,
佢地出碟我真係好撚開心同感動,第一日知佢地出碟我仲開心到喊撚左出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞