[公投] 身為香港人的話, 親中就係賣港

241 回覆
516 Like 29 Dislike
咁幾時開始獨立 人都唔夠支那多

鍵國呀
五毛民國復興unbam左都唔講野既?
死撚左呀?

呢個post幾時講緊獨立?轉移視線?

鍵國呀

港獨思潮只係興起左短短3年
話獨就即刻獨到呀?

佢地唔會理,日日係呢度嗌港獨弓,屌五毛,自high完又一日

講左等於做左
同果啲所謂愛國愛港嘅人講

好簡單,香港同中国有利益衝突,你企邊一邊?

呢個係零和遊戲,如果你唔選擇/揀曬兩邊,最後結果必然係向人多果邊傾斜,所以四個選擇,三個都係做狗,得穩定企係香港呢邊,先係真正香港人。

呢個係零和遊戲,如果你唔選擇/揀曬兩邊,最後結果必然係向人多果邊傾斜,所以四個選擇,三個都係做狗,得穩定企係香港呢邊,先係真正香港人。

公義當飯食

我自己邊邊有利益就企邊邊啦當然

緊係永遠企係利益那邊啦
同意

佢地唔會理,日日係呢度嗌港獨弓,屌五毛,自high完又一日

講左等於做左

又轉移視野

無錯

原來要選擇支持香港人定所謂中國人,而唔係之前道理所在嘅一方,唔理佢係咩人

唔好再鼓吹中港矛盾啦

你又偷換概念,由利益衝突偷換去有無道理

緊係永遠企係利益那邊啦

利益有分個人同群體
8條賣國賊默默留下負皮

畀負皮冇錢收嘛

得罪講句 個po完全比5毛嘅低質討論騎劫左

回應五毛係練習初級邏輯思考既機會
順便練埋街站廢老廢中既應對
所以我唔會block

如果你會係街站到罵人就好了
不要做鍵盤戰士

我大把街站經驗啦on9五毛
不過我擺街站我就好客氣
相反啲廢中廢老就走住黎屌

要日日被人洗腦
要日日被迫討厭共產黨

你鐘意中國無問題,但請躝返深圳河以北

好霸道 咁我都可以話,你唔鐘意中國,可以離開香港

一啲都唔霸道, 香港人喺香港出生香港大, 香港就係香港人嘅唯一故鄉. 但中國好撚大, 親中嘅有成個中國咁大畀你去親.
中國係殖民者, 叫親殖民者嘅人, 躝返去佢嘅母國, 合情合理
美國一樣搞掂晒印第安人自己話事 呢個世界拳頭大就係真理 企利益個邊永遠無錯

原來中國只係等如300年前嘅北美殖民者, 明晒
美國一樣搞掂晒印第安人自己話事 呢個世界拳頭大就係真理 企利益個邊永遠無錯

公道講
呢個世界不嬲拳頭大話事
歷史上咁多戰爭都證明曬
更加唔講最近既加泰公投失敗
幾多所謂民主大國做出黎係咩行為
說到尾
人天生就係自私
平時講到幾大義凜然
一阻礙到自己利益樣都變埋
咁岩只係香港受害,既得利益者係少數人
而呢少數人先係權力所在
剩底都係低下階層,如何鬥

親唔親中,賣唔賣港好死
香港發現以來
香港人身份認同本來已經屈指可數的低
仲想同國家級別鬥
不如存錢移民好過啦

公道講
呢個世界不嬲拳頭大話事
歷史上咁多戰爭都證明曬
更加唔講最近既加泰公投失敗
幾多所謂民主大國做出黎係咩行為
說到尾
人天生就係自私
平時講到幾大義凜然
一阻礙到自己利益樣都變埋
咁岩只係香港受害,既得利益者係少數人
而呢少數人先係權力所在
剩底都係低下階層,如何鬥

親唔親中,賣唔賣港好死
香港發現以來
香港人身份認同本來已經屈指可數的低
仲想同國家級別鬥
不如存錢移民好過啦

一回事,
移唔移民都好,都要認清中國呢個仆街中嘅仆街,世代都要提防佢。
[突發2032]五毛曼徹斯特聯被bam

https://lihkg.com/thread/447627/page/1?ref=android
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞